© Baykuş Haber

Zimbabveden EXPO 2023 ziyareti

ACZİMBABVE ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ALFRED MUTİWZUKA ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ HEYET KAHRAMANMARAŞ’I ZİYARET ETTİ

Zimbabve Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwzuka liderliğindeki heyet, Onikişubat Belediyesi ve EXPO 2023 alanını ziyaret etti. Kahramanmaraş'a 12 Ağustos'ta kapılarını açacak Uluslararası EXPO 2023'e katılan ülkelerden biri olan Zimbabve'nin heyeti, hem 6 Şubat depremi sonrasında başsağlığı dilemek hem de inşa edilen bahçeyi yerinde görmek amacıyla Kahramanmaraş'a geldi. Heyet, ilk olarak Onikişubat Belediyesi'ni ziyaret etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Zimbabve Bahçesi'ndeki çalışmalar ve hedefler hakkında Büyükelçi Mutiwzuka'ya bilgi verdi. Ardından Zimbabve heyeti, EXPO 2023 Sergi Alanı'nı ziyaret ederek projeleri inceledi.

Başkan Mahçiçek, deprem sonrası Kahramanmaraş'ın hızla toparlandığını ve EXPO 2023'ün şehir için daha da anlamlı hale geldiğini vurguladı. Kahramanmaraş'ın depremi yaşayan 11 il arasında en hızlı toparlanan il olduğunu belirten Mahçiçek, devletin ve dost ülkelerin desteğiyle bu sürecin atlatıldığını ifade etti.

EXPO 2023'ün Kahramanmaraş'a sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını belirten Mahçiçek, Zimbabve Büyükelçisi Mutiwzuka ve heyetine teşekkür etti. Mahçiçek, Zimbabve Büyükelçisi Alfred Mutiwzuka'nın Türkiye'deki şirketlerle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki umutlarına da değindi.

Zimbabve Büyükelçisi Mutiwzuka ise Kahramanmaraş'ın deprem sonrası bile güzelliklerini koruduğunu ve şehri ziyaret etmekten memnun kaldıklarını ifade etti. Deprem felaketinin ardından Türkiye'nin ve Kahramanmaraş'ın gösterdiği dayanışma ve tevekkülü takdirle karşıladıklarını dile getiren Mutiwzuka, Zimbabve olarak depremin etkilerinin giderilmesi için ellerinden gelen desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca EXPO 2023'e katılarak ülkeleri olarak bu sürece destek vereceklerini ifade etti.

Zimbabve Büyükelçisi, EXPO 2023'ün Kahramanmaraş'a ve Türkiye'ye değer katacağını ve başarılar dilediğini belirterek, 12 Ağustos'ta etkinliklere katılmak için tekrar Kahramanmaraş'ta olacaklarını söyledi. Heyet, EXPO 2023 sürecinde iş birliği ve çalışmaları nasıl geliştirebilecekleri konusunda istişarelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER