© Baykuş Haber

Zincidere'de çevre düzenlemesi

Açılışa birçok hükümet yetkilisinin katılması planlanıyor. Zincidere mesire alanında, restoran iskelesinde mescit ve hamam gibi tesisler inşa ediliyor. Muharebe sonrası askerlerin emniyet içinde dinlenmeleri için tasarlanan bu alan, Başkan Yalçın Mehmet tarafından turizmin gelişmesine katkı sağlayan ve önemli projeleri hayata geçiren bir vizyonla şekillendirildi. Zincidere, şehrin tarihi ve coğrafi özelliklerinin su yüzüne çıkarıldığı ve herkesin erişimine sunulduğu bir mekân olarak öne çıkacak. Bu alan, hem tarihi hem de doğal güzellikleri en iyi şekilde keşfetmek ve bilgi düzeyini artırmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. Parklar ve sahil alanları da dahil olmak üzere içeride ve dışarıda keyifli vakit geçirebileceğiniz mekânlar mevcut.

Askerlerimizin Dilek ve Şehitler Anıtı için harcadığı emek ve hazırlanan silah ürün dolabı ile iki yılda tamamlanan şehitler çanı, Zincidere'nin 25 bin metrekarelik alanının merkezinde yer alıyor. Bu bölge, orman tahribatı ve tohum toplama amacıyla kullanılan bir tahta korsanla tanınıyor. Bu korsanlar zamanla yerini metal korsanlara bırakmış ve bu nedenle bölge trafiğe kapatılmıştır. Ancak bu değişikliklerle birlikte Zincidere, modern bir parka dönüştürülmüştür.

Zincidere, doğası ve tarihiyle önemli bir bölge olup balıkçılık açısından da büyük bir değere sahiptir. Yerel yönetim, bölgeye yeni projeler getirerek bu potansiyeli daha da artırmayı hedeflemektedir. Dmitrit’in yaprakları düzenlenerek modern bir parka dönüştürülmekte olan yeni proje, bölgenin cazibesini artırmaya devam edecektir. Bu projelerle Zincidere, yaşadığı sıkıntılardan sonra tekrar canlanmış ve daha da önemli bir yer haline gelmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER