© Baykuş Haber

Ziraat Fakültesinde mezuniyet coşkusu

ADÜ ZİRAAT FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarını uğurladı. Bu özel anın yaşandığı törende, 350 öğrenci "Ziraat Mühendisi" unvanını aldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, fakülte dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çakarak başarı belgesini aldı. Konuşmasında başarısında emeği geçen akademik personele ve ailesine teşekkür eden bu başarılı öğrenci, aynı zamanda ülkenin son dört yılında yaşadığı zorluklara da değinerek pozitif bilim, ahlak ve vicdan vurgusu yaparak geleceklerini bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Ardından söz alan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Koçarlı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakültelerinde 350 öğrencinin başarıyla Ziraat Mühendisi unvanını aldığını belirtti. Ayrıca fakültenin sahip olduğu ziraat çiftliği markası ile üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sunduğunu ve hem üreten hem eğiten bir modeli uyguladıklarını söyledi.

Törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, öğrencilere geleceğe umutla ve güvenle bakmalarını tavsiye ederek gıda sektörünün önemine dikkat çekti ve devletin desteklerinden faydalanarak kendi işlerini kurabileceklerini söyledi.

Mezuniyet töreni, kep atma seremonisiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER