© Baykuş Haber

Zonguldakın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlanacak

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ, ZONGULDAK'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YILI VE UZUNMEHMET'İ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını ve Uzunmehmet'i anma gününü kutlayan bir mesaj yayımladı. Vali Tutulmaz, Zonguldak'ın enerji üssü olma yolundaki hızlı ilerleyişine vurgu yaparak, mesajında şunları ifade etti:

"Kömürle hayat bulan ve Türkiye'nin enerji üssü olma yolunda hızla ilerleyen Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını en içten duygularımla kutluyorum. Zonguldak, emek ve alın teri ile anılan, karaelmas diyarı olarak bilinen, ülkemizin enerji üssü olma hedefine doğru hızla ilerleyen bir şehirdir. Bu kadim şehir, milli mücadele kahramanlarının azim, inanç, cesaret ve kararlılığıyla yazdığı büyük bir kahramanlık destanı ile düşman işgalinden kurtulmuş ve ülkemizin ilk vilayeti olma unvanını taşımıştır.

Zonguldak, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Zonguldak'ın derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir." sözleriyle övgü almış bir şehirdir. Bu vesileyle, milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Zonguldak'ın taş kömürü ile tanınan Uzun Mehmet'i anarak, kömür madenlerinde emek veren ve hayatını kaybeden maden şehitlerimizi de rahmetle anıyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER