© Baykuş Haber

Zonguldaklı balıkçıların ağına zehirli trakonya takıldı

ŞENOL BAYKAN, TOKSİK ZEHİR SALGILAYAN BALIĞA KARŞI DİKKATLİ OLUNMASINI İSTEDİ.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, balıkçıların oltalarına ve ağlarına zehirli trakonya balıkları takıldı. Bu durum, balıkçılar arasında endişeye neden oldu ve toksik zehir salgılayan bu balıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.

Son dönemlerde trakonya balıklarının ağlara sıkça takıldığını belirten balıkçılar, bu balıkları büyük bir özenle uzaklaştırdıklarını ifade etti. Deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, denize kıyısı olan bölgelerde yüzme esnasında bu balıklarla temas ihtimaline karşı vatandaşları uyardılar. Bu tür bölgelerde denize girmek isteyenlerin ayakkabı giymelerinin önemli olduğuna dikkat çektiler.

Balıkçı Şenol Baykan, Karadeniz'deki balığın genellikle kıyıdan 150 metre açıkta bulunduğunu açıkladı. Aynı zamanda bu balıkların "ejder balığı" olarak da bilindiğini ve denizde insanları gördüklerinde yaklaştığını belirtti. Bu balıkların dikenleri bulunduğunu ve temas halinde zehir salgıladıklarını söyledi. Bu zehrin ciddi sonuçlara yol açabileceğini ve hızlı müdahale edilmediği takdirde ölümcül olabileceğini ifade etti. Bu balıkların sayısının Kdz. Ereğli'de artmaya başladığına dikkat çeken Baykan, vatandaşların bu balığa karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, trakonya balığının zehirini öldükten sonra bile aktif olarak koruduğu bilgisi verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER