© Baykuş Haber

Zonguldakta “Kurtuluşa İlk Adım” kampı gerçekleştirildi

ZONGULDAK’TA “KURTULUŞA İLK ADIM KAMPI ”DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR (DKMP) 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ZONGULDAK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNCE MİLLİ EGEMENLİK TABİAT PARKI’NDA, İZCİLERLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Zonguldak'ta, "Kurtuluşa İlk Adım Kampı", Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Milli Egemenlik Tabiat Parkı'nda gerçekleştirildi. Kampın liderliğini Özgür Öztürk üstlendi ve Karaelmas ve Uzun Mehmet Mesleki Teknik Liseleri ile Mehmet Çelikel Lisesi'nden 70 öğrenci katıldı. Bu kamp, izcilere Türk milletinin tarihindeki önemli dönemeçleri, mücadele ruhunu ve birlik beraberlik anlayışını aktarmayı amaçladı. Kamp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İzci gençlere milli şuuru kazandırma amacı güdüldü ve katılımcılar tarafından günün anlamına uygun canlandırmalar ve sunumlar gerçekleştirildi.

Ayrıca, kamp boyunca aday izcilikten izciliğe geçiş yemini eden izciler, liderleri tarafından fularları takdim edilerek izci topluluğuna resmi olarak katıldılar. DKMP Zonguldak Şube Müdürlüğü personeli, liderler ve öğrenciler, Milli Egemenlik Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü yaparak biyoçeşitlilik, flora ve fauna hakkında bilgiler edindiler. Kamp süresince Özgür Öztürk liderliğinde izcilik eğitimleri, drama faaliyetleri, gece etkinlikleri ve düşünme atölyesi çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlikler, izcilerin doğayı ve milli değerleri daha yakından tanımalarına katkı sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER