© Baykuş Haber

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 yaralı- Yeniden

Ali Sencer ARSLAN- Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak)- ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Armutçuk Müessesi’nde meydana gelen göçükte 1 maden işçisi hayatını kaybetti, 6 işçi de yaralandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesi'nde yaşanan acı olay, maden ocağında meydana gelen bir tavan göçüğü sonucu gerçekleşti. Göçüğün meydana gelmesiyle birlikte diğer işçilerin hemen yetkililere ihbarda bulunması üzerine olay yerine AFAD, UMKE, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve TTK Tahlisiye ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, göçüğün olduğu bölgeye giderek işçilerin kurtarılması için çalışmalara başladı.

Olayın hemen ardından işçi yakınları ve endişeli aile fertleri maden ocağı ve hastane önlerine akın etti. Göz yaşları içinde bekleyenler, sevdiklerinin sağ salim çıkmasını umut etti.

Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda 7 işçi kurtarıldı. Yaralılar, olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Zonguldak ve Ereğli'deki hastanelere sevk edildi. Ancak, maalesef 25 yıllık maden işçisi Ramazan Yıldırım, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Vali, göçüğün küçük bir bölgede meydana geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olay sonrasında bir açıklama yaparak vefat eden işçiye Allah'tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da kazanın ardından uzman müfettişlerin görevlendirildiğini ve olayın detaylı bir şekilde araştırılacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER