© Baykuş Haber

Zonguldakta metrekareye 100 kilogram yağış düştü

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI ÖMER SELİM ALAN, METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI'NIN "KIRMIZI KOD" UYARISI SONRASI KENT MERKEZİNDE ALINAN ÖNLEMLERİ İNCELEDİ.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın "kırmızı kod" uyarısının ardından kent merkezinde alınan tedbirleri yerinde inceledi. Başkan Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 iş makinesi ve 70 personelle sahada olduklarını ifade etti.

Alan, kentte son zamanlarda metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirterek, durumun kritik bir seviyeye geldiğini söyledi. Belediye olarak ekiplerinin ve araçlarının hazır olduğunu vurgulayan Başkan Alan, Vali başkanlığında AFAD'ın düzenlediği acil durum toplantısına katıldıklarını ve kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Kentte su taşkınlarının yaşandığı bölgeleri kontrol ettiklerini dile getiren Başkan Alan, halihazırda devam eden yağışların durduğunu bildirdi. Heyelan nedeniyle yolu kapanan bir bölgeyi hızla açtıklarını belirten Alan, bazı bölgelerde ise olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

Başkan Alan, çalışanları, esnafları, vatandaşları ve kamu kurumlarını özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, sel felaketinin yaşandığı Beycuma ilçesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve tüm olumsuzlukların birlikte üstesinden geleceklerine inandığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER