© Baykuş Haber

Zuckerberg, Twittera rakip yeni uygulamasını kullanıma sundu

META’NIN CEO’SU MARK ZUCKERBERG, SOSYAL MEDYA UYGULAMASI TWİTTER’A RAKİP OLARAK GÖRÜLEN YENİ “METİN TABANLI UYGULAMASI” THREADS’I KULLANIMA SUNDU. UYGULAMAYA İLK 7 SAATTE 10 MİLYON KİŞİ ÜYE OLDU.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'a rakip olarak görülen yeni metin tabanlı uygulama olan "Threads"ı kullanıma sundu. Uygulama, App Store ve Google Play Store'da yerini aldı ve ilk 7 saatte 10 milyon kişi tarafından üye olarak kabul edildi. Threads'deki karakter sınırının 500 olduğu belirtilirken, uygulamada paylaşılan içeriklere "threads" adı veriliyor. Ancak, Threads dünya genelinde 100 ülkede kullanılabilirken, Avrupa Birliği ülkelerinde regülasyon ve veri gizliliği endişeleri nedeniyle henüz kullanılamıyor.

Threads uygulamasını kullanmak oldukça basit olacak. Instagram ile entegre olacak olan uygulamada, kullanıcılar yazılı metinlerin yanı sıra bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakikaya kadar video paylaşabilecekler. Kullanıcılar, Threads'e Instagram hesaplarıyla giriş yapabilecekler. Ayrıca, uygulamada engelleme, takibi bırakma, kısıtlama ve diğer hesapları bildirme gibi özellikler de bulunacak.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads hakkında şunları söyledi: "Bu en nihayetinde başarının anahtarı olacak. Biraz zamanınızı alacağım. Bence 1 milyardan fazla insanın muhabbet edebileceği bir uygulama olmalı. Twitter bu fırsata sahipti ancak mahvetti. Umarım biz yapacağız."

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise uygulama ve kendisine yönelik eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: "Instagram'daki sahte mutluluğu gizlemek yerine Twitter'a yabancılar tarafından yapılan saldırıları gizlemeyi tercih edebiliriz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER