İstanbul
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı Türk denizciler tarafından kurtarıldı; kaptan yaşananları anlattı

137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı Türk denizciler tarafından kurtarıldı; kaptan yaşananları anlattı
Melihcan ÇALIŞKAN / İSTANBUL, (DHA)- 137 gün Atlantik Okyanusu’nda ilerleyen ve yakın bir süre önce 6 metrelik özel teknesiyle denizde kaybolan Fransız maceracı Didier Bovard Amerikan Sahil Güvenliği’nin uyarı mesajıyla, Porto Riko açıklarında Türk denizcilerin 6 saatlik operasyonuyla kurtarıldı. Geminin kaptanı Necati Doğan sosyal medyadaki paylaşımında, ”Tekneyi kurtarmamızı istediler. Amerikan Sahil Güvenliği’nden gelen mesajda şöyle diyordu, ’Porto Riko’nun 200 mil kuzeyinde bir tekne acil durumda sürükleniyor, hareket kabiliyeti yok, arkasından fırtına geliyor, fırtınaya kapılırsa kurtarılamaz, en yakın gemi sizsiniz, onu kurtarmanızı istiyoruz, şirketinizle iletişime geçtik.’ Hemen, gerekli prosedürü başlattık, gemiyi oraya en hızlı ulaşacak rotaya çevirdik. Yaklaşık 4 saatlik bir aramadan sonra, sadece parlayan bir ayna görüp parlayan aynaya doğru yöneldik. Islıkla adamı uyarıp, botun içine girmesini halat atarı fişekleyeceğimizi söyledik, o da bota kendini tamamen kapattı. 200 metrelik ince halatın bir kısmını 6 metrelik tekneye taktırmaya çalışacaktık, çok şükür becerebildik. Adam çok yorgun, bitkin görünüyordu, hemen su, çikolata verdik. Kan şekeri yerine gelsin diye ve tansiyonunu ölçtük” dedi. Gemi kaptanı Necati Doğan o anları ve özel tekneyi sosyal medya hesabındaki görüntülerle paylaştı.

Fransız maceracı Didier Bovard, 137 gün boyunca Atlantik Okyanusu'nda ilerlerken, yakın bir süre önce 6 metrelik özel teknesiyle denizde kayboldu. Ancak Amerikan Sahil Güvenliği'nin uyarı mesajı sonrasında, Porto Riko açıklarında Türk denizcilerin 6 saatlik kurtarma operasyonuyla kurtarıldı. Geminin kaptanı Necati Doğan, sosyal medyada yaşadıkları anları paylaştı.

Kurtarma operasyonunun ayrıntılarına göre, Amerikan Sahil Güvenliği'nin mesajı geldikten sonra gemi, hızlıca belirtilen koordinatlara yönlendirildi. 4 saatlik bir arama sonrasında parlayan bir ayna görüldü, ve bu işarete doğru yönlendirildi. Tekneye yaklaşıldığında, kaptan ve mürettebat, bot içinde bulunan kişiyi uyararak halat atmayı planladılar. Sonunda, 200 metrelik ince bir halat, 6 metrelik tekneye bağlandı. Kurtarılan kişi, çok yorgun ve bitkin görünüyordu. Ona su ve çikolata verildi, kan şekeri yerine gelmeye çalışıldı.

Türk denizcilerin özverili çabaları sonucunda Fransız maceracı kurtarıldı ve gemiden ayrıldı. Gemi kaptanı Necati Doğan, bu anları ve kurtarma operasyonunu sosyal medya hesabında paylaştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!