İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

24 yaşındaki anne için bütün hastane seferber oldu

24 yaşındaki anne için bütün hastane seferber oldu
TRABZON’UN AKÇAABAT İLÇESİNDE YAŞAYAN FATMANUR ÖZTÜRK (24), 35 GÜN ÖNCE 2. ÇOCUĞUNU DÜNYAYA GETİRDİ. NORMAL DOĞUM SONRASI BEBEĞİNİ ALARAK EVİNE GİDEN GENÇ KADIN 35 GÜN SONRA KANAMA NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI. GECE SAATLERİNDE AMELİYAT KARARI ALINAN HASTA İÇİN TOPLANAN YAKLAŞIK 30 KİŞİLİK EKİP ENTÜBE EDİLEN 2 ÇOCUK ANNESİ FATMANUR’U KURTARARAK TEKRAR SAĞLIĞINA KAVUŞTURDU. TIP LİTERATÜRÜNDE ÇOK AZ SAYIDA GERÇEKLEŞEN VAKA NEDENİYLE DOKTORLAR HEM ŞAŞIRDI, HEM DE HASTAYI KURTARMANIN SEVİNCİNİ YAŞADI.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Fatmanur Öztürk, 35 gün önce sağlıklı bir doğum yapmıştı. Ancak, doğumdan 35 gün sonra beklenmedik bir kanama sorunu yaşadı. Bu olağan dışı durum sonucunda acil bir müdahale gerekiyordu ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvuruldu. Öztürk, ambulansla Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Durumu kritik olan Fatmanur Öztürk için acil bir ameliyat kararı alındı. Bu nadir ve karmaşık vaka ile başa çıkmak için Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği ekibi hızla toplandı. Prof. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, Doç. Dr. Recep Erin, Op. Dr. Ömür Erden, Op. Dr. Duygu Doğdu Topaloğlu, Uzm. Dr. Sevim Eltemiz, Uzm. Dr. Özkan Orhan, Uzm. Dr. Esra Şenkal, Üroloji Uzmanı Ali Ertan Okatan, 4 kadın doğum uzmanı, 3 anestezi uzmanı ve hemşirelerden oluşan yaklaşık 30 kişilik ekip, zorlu bir operasyon gerçekleştirdi.

Bu nadir ve tıp literatüründe çok az rastlanan vaka sonucunda Fatmanur Öztürk'ün hayatı kurtarıldı ve sağlığına kavuşturuldu. Doktorlar, bu olağanüstü başarının sevincini yaşarken, hastayı kurtarmanın mutluluğunu paylaştılar.

Fatmanur Öztürk, "Ambulans ile acil servise geldim. Doktorlar beni acil ameliyata aldılar. Şu anda çok şükür iyiyim. Doktorlarımızın ve hemşirelerimizin hepsinden Allah razı olsun. Beni hiçbir yerde yalnız bırakmadılar. Ne zaman arasam, Duygu ablaya ulaşabildim" dedi.

Fatmanur Öztürk'ün annesi Zeynep Öztürk ise, kızının durumunun çok kötü olduğunu fark ettiğinde büyük bir endişeye kapıldığını ifade ederek, doktorların ve hastane personelinin yardımıyla kızlarının hayatının kurtarıldığını söyledi.

Op. Dr. Duygu Doğdu Topaloğlu, hastanın durumunun kötü olduğunu fark etmeleri sonrasında hemen ameliyat kararı aldıklarını belirtti. Topaloğlu, "Hastamız şu an çok iyi durumda. Çok sık gördüğümüz bir olay değil. Nadir görülen bir olay. Bu tür durumlar literatürde vardır. Ama çok sık başımıza gelmiyor. Hastamız 24 yaşında. O bizi duygusal olarak etkiledi. Evde 30 günlük bebeği var. Bu boyutlarını düşününce tabii ki duygusal olarak çok zorlayıcı. Canla, başla bütün ekip elinden gelenin fazlasını yaptı" dedi.

Doç. Dr. Recep Erin, yaşanan bu olayın Türkiye'de nadir görülen bir vakaya işaret ettiğini ve bu vakanın tıp literatüründe yer alacağını belirtti. Erin, herkesin canla başla çalıştığını ve bu nadir vakayı başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!