İstanbul
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

3 üniversite daha ihtisaslaşma programına alındı

3 üniversite daha ihtisaslaşma programına alındı
Elif ER BULUT/ANKARA, (DHA)- BİTLİS Eren Üniversitesi ’turizm’, Çankırı Karatekin Üniversitesi ’sektörel tuz ve tuz temelli stratejik ürünler’, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ’yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri’ alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, program kapsamında yer alan üniversite sayısının 25’e yükseldiğini söyledi. 

Elif ER BULUT/ANKARA, (DHA)- BİTLİS Eren Üniversitesi 'turizm', Çankırı Karatekin Üniversitesi 'sektörel tuz ve tuz temelli stratejik ürünler', Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 'yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri' alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'na alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, program kapsamında yer alan üniversite sayısının 25'e yükseldiğini söyledi. 
3 üniversitenin ihtisaslaşma programına alınması nedeniyle tören düzenlendi. Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, 3 üniversitenin rektörlerine söz konusu programlar nedeniyle beratlarını takdim etti. Törene Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında yer alan üniversite sayısını 25'e çıkardıklarını belirterek şöyle dedi:
"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesiyle üniversitelerimizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sınai ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması; bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje ile üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyaçları, sahip oldukları potansiyel ve kapasiteyi göz önüne alarak bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedeflenmiştir. Yine bu proje ile üniversitelerin bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere kendi hedeflerini ve stratejilerini bölgeleriyle ilişki kurarak yeniden tanımlamaları, vizyon ve misyonlarını bölgenin ihtiyaçları kapsamında farklılaştırmaları beklenmektedir. Üniversitelerin kendi aralarında farklılaşması yükseköğretim kurulunun temel stratejisidir."
Prof. Dr. Özvar, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi'nin etkin yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun yanı sıra valilikler, belediyeler, Kalkınma Ajansları ile sivil toplum kuruluşlarının da üniversitelere bu süreçteki destek ve katkılarının büyük önem taşıdığını vurguladı.  (DHA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!