İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

4 bin 500 yıllık tabletlerdeki Hitit mutfağı dünyaya tanıtılacak

4 bin 500 yıllık tabletlerdeki Hitit mutfağı dünyaya tanıtılacak
ÇORUM’DAKİ ARKEOLOJİK KAZILARDA GÜN YÜZÜNE ÇIKARILAN M.Ö. 2000 YILLARINDAKİ HİTİT TABLETLERİNDEN ELDE EDİLEN YEMEK TARİFLERİNDEN YOLA ÇIKILARAK HAZIRLANACAK OLAN HİTİT MUTFAĞININ BAŞTA HİTİTLERİN BAŞKENTİ HATTUŞA OLMAK ÜZERE KENTİ ZİYARET EDEN YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE BULUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR.

Çorum'daki arkeolojik kazılarda ortaya çıkan milattan önceki 2000 yıl öncesine ait Hitit tabletlerinden esinlenerek hazırlanan Hitit mutfağını, özellikle Hattuşa ve çevresini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle tanıtmayı hedefleyen Çorum Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Ömer Kartın, Hitit mutfağını Türkiye'nin önemli bir ürünü olarak gördüklerini belirterek, bu gastronomik mirası geliştirmek istediklerini ifade etti. Özellikle yerel kooperatiflerin ve kadınların bu konuda önemli bir işbirliği yaptığını vurguladı. Ayrıca, Hitit mutfağının, bölgenin 5000 yıllık tarihini gastronomiyle birleştirerek turizme katkı sağlayacağını dile getirdi.

Seyahat acentası sahibi Cem Polatoğlu da, tarihi antik tabletlerde bulunan yemek tariflerinden ilham alarak Hattuşa'da Hitit mutfağı yemeklerini sunmayı amaçladıklarını belirtti. Avrupa ülkelerinde tarihi bölgelerde eski yemek tariflerini sunmanın turistler arasında popüler olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin gastronomik zenginliğinin dünyada eşsiz olduğunu vurguladı.

Seyahat Yazarı Yaprak Gürdal ise Hattuşa'nın UNESCO listesindeki önemli yerlerden biri olduğunu ve ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi. Çorum'un tarihi, kültürel ve gastronomik açıdan zengin bir bölge olduğunu vurgulayarak, herkesi Çorum'u keşfetmeye ve Hitit mutfağını tatmaya davet etti.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Çorum'un gastronomi açısından keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu belirterek, bölgenin lezzetlerinin dünya çapında tanınması gerektiğini ifade etti. Çorum'un baklava ve su böreği gibi ünlü tatlarına vurgu yaparak, şehrin gastronomik zenginliklerini keşfetmek isteyen herkesi Çorum'a davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!