İstanbul
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

4. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu başladı

4. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu başladı
4. ULUSLARARASI KUŞADASI NEOPOLİS HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Türkiye'nin turizm başkenti olarak kabul edilen Kuşadası'nda, bu yıl dördüncü kez gerçekleşen Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu başladı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümüne ithaf edilen bu sempozyum, 7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla 20 Ekim'e kadar devam edecek.

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvencin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı (MN Göçen Vakfı) ve ARYA A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu, Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf edilmiş ve 'barış ve özgürlük' temasıyla gerçekleştiriliyor. Sempozyumun açılışı, Kuştur Mevkii'nde bulunan Eski Deve Güreşi Arenası'nda gerçekleştirilen bir törenle yapıldı. Törene Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı temsilcisi Ebru Gökçe, KUSAV Başkanı Levent Köylü, ARYA Turistik Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Tümer Apaydın, Neopolis Heykel Sempozyumu Küratörü Özlem Şengönül, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Sempozyumun küratörü Özlem Şengönül, konuşmasında, "Cumhuriyetimizin 100. yılını sanatla karşılayan Kuşadası'na sanat eserlerini kazandırmak için dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen sanatçı arkadaşlarıma, sanata ve sanatçıya değer veren Belediye Başkanımız Ömer Günel’e, KUSAV Vakfına, Mehmet Nuri Göçen Vakfına ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim. Güzel bir sempozyum olmasını temenni ediyorum" dedi.

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı adına konuşan Ebru Gökçe ise "Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu’nda başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere KUSAV Vakfına, değerli sponsorlarımıza ve sanatçılarımıza çok teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında özgürlük ve barış temasıyla gerçekleşecek olan sempozyumumuzda siz değerli sanatçılarımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

KUSAV Başkanı Levent Köylü ise sanatın bir arada olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederek, "Hepimizin bildiği gibi kentler insanların yaşadığı, çalıştığı, sosyal ilişkiler kurduğu ve hayatlarını sürdürdüğü mekanlardır. Kentler bir kültürün, bir tarihin ve bir kimliğin yansıtıldığı yerlerdir. Heykel sanatı bu kültürü şekillendiren, yansıtan en önemli unsurlardan bir tanesi. Heykel sanatı kentlerimize karakter katar. Büyük anıtlar, tarihi figürlerin heykelleri veya çağdaş sanat eserleri bir şehrin ruhunu ve değerini yansıtır. Bu sanat eserleri aynı zamanda kentlerin hafızalarıdır. Geçmişle bağlantı kurarak kültürel mirasımızı yansıtmamıza yardımcı olur. Neopolis Heykel Sempozyumu Kuşadası’nın daha sanatla ilgili bir kent haline gelmesini nasıl sağlayacağımızı düşünmeye ve fikirlerimizi paylaşmaya vesile oluyor. Dört sene önce Belediye Başkanımız Ömer Günel’in bir sanat ve müzik kenti oluşturmak için yola çıktığı Kuşadası’nda bunun en önemli ayaklarından birini Neopolis Heykel Sempozyumu oluşturuyor" dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sempozyumun göreve geldikleri ilk yılda başlattıkları bir sanat etkinliği olduğunu vurgulayarak, turistik kentlerin sanatla daha güzel hale geldiğine dikkat çekti. Başkan Günel, "Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar yine Kuşadası’nda buluştu. Bu sene sanırım 200’ün üzerinde sanatçı başvuru yaptı. Sanatçıların eserlerini bir kurulla gözden geçirdikten sonra küratörümüzle birlikte isimleri belirledik. Sanatçılarımız 40-45 gün gibi bir zaman aralığında çalışarak mermer bloklardan sanat eserleri ortaya çıkaracaklar. Ve bu sanat eserleri bir sene boyunca sahilimizde halkımızın beğenisine sunulduktan sonra kentin farklı noktalarına yerleştirilecek. Kentimizin sanatla coşan ve güzelleşen bir kent haline gelmesini istiyoruz"

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!