Ankara Büyükşehir Belediyesi, BAKAP Tarım Kampüsünde bulunan 130 dönümlük araziye ekilen silajlık mısırın hasadına başladı. Kaliteli kaba yem Başkent genelinde hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine 4 yıldır ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticiye katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olan BAKAP’ta, 130 dönümlük arazide ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı ve silaj paketlemesi başladı. 4 yıldır devam eden destek kapsamında, elde edilen kaliteli kaba yem, Başkentte hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.
BAKAP’ta başlayan hasadı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları kaydetti:
“Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticilerimize katkı sağlamak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü’nde 130 dönümlük alanda yetiştirdiğimiz silajlık mısırın hasadına başladık. Son dört yıldır, kaliteli kaba yemimizi Başkent’teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak sunarak hayvan yetiştiricilerimize destek oluyoruz. Bu yıl da hasat ettiğimiz silajlar üreticilerimizin elini güçlendirecek. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, mısır silajı desteğiyle Başkentli hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmeyi ve üretimden kopmamalarını amaçlarken ekonomik yönden de destek olmayı sürdürüyor.
BAKAP Tarım Kampüsündeki çalışmalar esnasında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, “Tarım Kampüsünde ürettiğimiz silajlık mısırların hasadını gerçekleştirmekteyiz. Yaptığımız bu hasadın önce biçimini yapıyoruz, daha sonra depolama alanında depoluyoruz, sonra da paketleme ünitemizle paketliyoruz. Bu ürünlerin bir olgunlaşma süresi var. Bu olgunlaşma süresini tamamladıktan sonra Ankara kırsalındaki hayvansal üretim yapan üreticilerimize destek amacıyla dağıtımını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.