İstanbul
12 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ağrıda 35 bin 245 kişinin ziyaret ettiği ‘Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği ödül töreni düzenlendi

Ağrıda 35 bin 245 kişinin ziyaret ettiği ‘Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği ödül töreni düzenlendi
AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN KÖKREK, 35 BİN 245 KİŞİNİN ZİYARET ETTİĞİ ‘BİLİM DOLU GÜNLER BİLİM ŞENLİĞİ’ SONUNDA YAZILIM VE KODLAMA İLE EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği"nin sonunda yazılım ve kodlama ile eğitimde iyi örnekler yarışmalarında başarılı olan öğrenci ve öğretmenleri ödüllendirdi. Bu muazzam etkinlik, 35,245 ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti ve Ağrı Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Millet Bahçesinde üç gün boyunca sürdü. Şenlik, 300 bilimsel etkinlik, 50 bilimsel atölye, 3 yarışma ve 3 sergiyi içeriyordu.

Ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in yanı sıra yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. Tören sırasında, başarılı öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Kökrek, yazılım ve kodlama ile eğitimde iyi örnekler yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi.

Hasan Kökrek, etkinlik hakkında şunları söyledi: "Valiliğimiz himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. 35,245 katılımcının ziyaret ettiği bu muhteşem etkinlikte, hemen hemen her yaşa uygun bilimsel faaliyetler düzenlendi. Bilim, 'Bilime Her Yaşta İhtiyacımız Var!' söylemiyle okul öncesi düzeyden başlayarak tüm yaş gruplarına hitap etti. 50 bilimsel atölye, 300'ten fazla bilimsel etkinlik, 3 sergi ve 3 yarışma da bu etkinliklerin parçasıydı. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden mobil tahmin gözlem tırı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nden trafik mobil eğitim aracı da atölye faaliyetlerimize katıldı. Kızılay Ağrı Şubesi, tüm katılımcılara soğuk içecekler ve öğle yemeği dağıtarak etkinliklere destek verdi. Her gün sonunda düzenlenen konserlerle Ağrı halkına keyifli anlar yaşattık. Bilim şenliğimiz, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda daha yaygın hale gelmesini, bilimsel bilgiye erişimi ve bilimsel düşünme yeteneklerini artırmayı hedefleyen etkileşimli uygulamalar içeriyordu. Bu projeye Ağrı Valiliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, IC Vakfı, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kızılay tarafından destek sağlandı. Öğrencilerimiz, bilimi ve bilim insanlarını sevdiren, bilimsel bilgiye erişim sağlayan, sanat ve oyunun da yer aldığı eğlenceli bir şenlik deneyimi yaşadılar. Şenlik kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmaların sonuçları açıklanarak etkinlik sona erdi."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!