İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ağrı’da, tarihi İpek Yolu’nda 16 kilometrelik sağlık yürüyüşü

Ağrı’da, tarihi İpek Yolu’nda 16 kilometrelik sağlık yürüyüşü
Ramazan DEMİR/AĞRI, (DHA)- AĞRI’da İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile bir grup gönüllü doğasever, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkat çekmek amacıyla ’Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et’ ve ’Her Gün 10 Bin Adım’ yazılı pankartlar ile tarihi İpek Yolu’nda 16 kilometrelik yürüyüş yaptı.

AĞRI'da İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve gönüllü doğaseverler, sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak amacıyla 'Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et' ve 'Her Gün 10 Bin Adım' yazılı pankartlarla tarihi İpek Yolu'nda 16 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı liderliğinde başlayan yürüyüş, Eleşkirt ilçesinden başlayıp, 16 kilometrelik bir yolculukla Tahir beldesine kadar devam etti. Grup aynı zamanda tarihi İpek Yolu'nun hem il hem de ülke turizmine kazandırılmasını destekledi. Tarihi han önünde yapılan açıklamada İl Sağlık Müdürü Daharlı, "Yaklaşık 16 kilometre yol aldık. Bu yürüyüş sırasında, karşılaştığımız yaylacılarla sohbet ettik. Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemi, kronik hastalıkların riskini azaltmak açısından oldukça büyük. Halkımız ve ilimiz için bu farkındalığı oluşturmak için doğa yürüyüşünü ve Tarihi İpek Yolu'nun tanıtımını birleştirdik. Sağlıklı yaşam için hareket etmeye ve bu tarihi yolu keşfetmeye herkesi davet ediyoruz" dedi.

Katılımcılardan biri olan mimar Lütfü Yiğit, İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği bu yürüyüşün sağlıklı yaşam farkındalığı oluşturmak açısından önemli olduğunu belirtti. Yaklaşık 8 saat boyunca tarihi İpek Yolu'nda yürüdüklerini ve bu sürecin güzel geçtiğini söyleyen Yiğit, "Bu yolculuk, hem 'Sağlıklı yaşam için hareket et' mesajını iletmek hem de tarihi bir yolculuk yapmak için güzel bir fırsattı. Yürüyüş sırasında yaylacıların misafiri olduk ve güzel bir karşılama yaşadık. Yaklaşık 5 yıldır Ağrı'da yaşamaktayız. Bu süre içinde Ağrı'nın birçok tarihi ve doğal güzelliğini keşfettik. Sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra, Ağrı'nın turistik potansiyelini artırmak ve bu tarihi yolculuğu turizme katkı sağlamak için buranın turizm destinasyonları arasına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ağrı'nın muhteşem doğasını keşfetmek harikaydı. Yorulduk ama kendimizi sağlıklı ve dinç hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!