İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Alanyanın en büyük merkezi laboratuvarının temeli atıldı

Alanyanın en büyük merkezi laboratuvarının temeli atıldı
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ) CİKCİLLİ YERLEŞKESİNDE FAİKA HACIKADİROĞLU MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ. TÖRENLE, ALKÜ CİKCİLLİ YERLEŞKESİNİN İLK BİNASININ TEMELİ ATILDI.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Cikcilli Yerleşkesi'nde Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın temel atma töreni gerçekleştirdi. Bu törenle, ALKÜ Cikcilli Yerleşkesi'nin ilk binasının temeli atılmış oldu.

Hayırsever Hacıkadiroğlu Ailesi'nin katkılarıyla Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın temeli atıldı. Temel atma törenine, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Eray Erdem, Hayırsever Hüseyin Hacıkadiroğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, rektör yardımcıları, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Cikcilli Yerleşkesi'nin ilk binası olma özelliğini taşıyor. 2.300 metrekare kapalı alana sahip olacak olan laboratuvar binası, 3 kat olarak inşa edilecek ve 25 adet laboratuvar içerecek.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Faika Hacıkadiroğlu'nun anısını yaşatmak ve bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. Kalan, laboratuvarın Alanya'da bilimsel araştırmalara ve inovasyon çalışmalarına ev sahipliği yapacak modern ve donanımlı bir tesis olacağını belirtti. Ayrıca, laboratuvarın Alanya dışında yapılan analizlerin artık yerinde yapılmasını sağlayacağını ve bu sayede zamandan tasarruf sağlanacağını ifade etti.

ALKÜ Cikcilli Yerleşkesi'nin geleceği hakkında da konuşan Rektör Kalan, yerleşke içinde birçok önemli tesisin yer alacağını ve tamamlandığında Alanya için önemli bir eğitim ve bilim merkezi haline geleceğini belirtti. Bu tesisler arasında Tıp Fakültesi, Üniversite Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi gibi birimler bulunuyor.

Hayırsever Hüseyin Hacıkadiroğlu ise Faika Hacıkadiroğlu'nun eğitime katkı sağlamak istediğini ve bu projenin onun adını sonsuza kadar yaşatacağını belirtti.

Temel atma töreni, Hayırsever Hacıkadiroğlu Ailesi'nin bireyleri tarafından dua edilerek gerçekleştirildi. Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarı, deney hayvanları laboratuvarı, su analizi, toprak analizi, gıda analizi, enstrümantal analiz, kozmetoloji, histopatoloji, hücre kültürü, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, moleküler patoloji, nanobiyoteknoloji ve elektron mikroskopi gibi birçok laboratuvarı içerecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!