İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Almanyada Ameliyat yapamayız dediler, Trabzonda sağlığına kavuştu

Almanyada Ameliyat yapamayız dediler, Trabzonda sağlığına kavuştu
TRABZONLU GÜLSEN KARABEY, 15 YIL BOYUNCA 3 KEZ AÇIK KALP AMELİYATI İLE TIP LİTERATÜRÜNDEKİ NADİR HASTALAR ARASINA GİRDİ. 15 YIL ÖNCE HALSİZLİK VE ÇARPINTI NEDENİYLE HASTANEYE BAŞVURAN VE AMELİYAT KARARI ALINAN KARABEY’İN İLK OLARAK AORT KAPAĞI DEĞİŞTİRİLDİ. 1 YIL SONRA TEKRAR ŞİKAYETLERİ BAŞLAYAN KARABEY, BU KEZ AORT DAMARINDAKİ YIRTILMA NEDENİYLE AMELİYAT OLDU. 14 YIL SONRA AYNI ŞİKAYETLERİ TEKRAR BAŞ GÖSTEREN KARABEY’İN MİTRAL KAPAĞINDA İLERİ DERECEDE YETMEZLİK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ. YÜKSEK RİSK NEDENİYLE TÜRKİYE’NİN YANI SIRA ALMANYA’DAKİ DOKTORLARIN BİLE ‘AMELİYAT YAPAMAYIZ’ YANITINI ALAN KARABEY, MEDİCAL PARK KARADENİZ HASTANESİ’NDE 7 SAAT SÜREN BAŞARILI AMELİYATIN ARDINDAN TEKRAR SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Trabzon'da yaşayan Gülsen Karabey, yüksek yaşam riski taşıyan bir hastalığa sahipti ve hem Türkiye'de hem de Almanya'da birçok doktordan "Ameliyat yapamayız" yanıtını aldı. Ancak Medical Park Karadeniz Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.

Gülsen Karabey, 15 yıl içinde üç kez açık kalp ameliyatı geçiren nadir hastalardan biriydi. İlk ameliyatı aort kapağını değiştirmek için yapıldı. Bir yıl sonra aort damarındaki yırtılma nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi. Ardından 14 yıl sonra mitral kapağında ileri derecede yetmezlik teşhisi konuldu. Yüksek risk nedeniyle hem Türkiye'de hem de Almanya'da ameliyat olamayacağı söylendi.

Ancak Karabey, Medical Park Karadeniz Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuncay Erden ve ekibinin 7 saat süren başarılı ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.

Karabey, doktorlarına olan güveni sayesinde üçüncü kez kalp ameliyatı olmayı seçtiğini belirtti. Daha önce yaşadığı beyin kanaması, guatr ameliyatı ve kaburga kırığı gibi sağlık sorunlarını da anlattı.

Op. Dr. Tuncay Erden, Karabey'in üçüncü kez açık kalp ameliyatı geçiren nadir hastalardan biri olduğunu ve bu tür ameliyatların literatürde nadir görüldüğünü vurguladı. İkinci kez kalp ameliyatlarının daha yaygın olduğunu ancak üçüncü kez ameliyatın nadir olduğunu ve risk taşıdığını ifade etti.

Karabey'in cesareti ve doktorlarının uzmanlığı sayesinde ameliyatın başarıyla sonuçlandığını söyleyen Erden, hastayı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!