İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ameliyatı olmayan hastalık

Ameliyatı olmayan hastalık
SEMİNERE; DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NEDİM SÖZBİR, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ŞERİF DEMİR, TIP FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCILARI PROF. DR. MUHAMMET ALİ KAYIKÇI VE DOÇ. DR. CENGİZ TUNCER, ÖĞRETİM ELEMANLARI, SAĞLIK ÇALIŞANLARI, ÖĞRENCİLER VE DAVETLİ MİSAFİRLER KATILDI.

DÜZCE(İHA) – Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burcu Polat, Türkiye'de her 5 kadından biri ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu, bu hastalığın kişilerin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyerek mağduriyet yarattığını açıkladı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Migren Farkındalık Ayı Haziran 2023" başlıklı seminerde Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burcu Polat önemli bilgiler paylaştı. Polat, migrenin beyinde meydana gelen kimyasal değişikliklerin sonucu ortaya çıkan özel bir baş ağrısı türü olduğunu belirtti. Bu ağrının genellikle başın bir yarısından başladığını ve uzun sürebildiğini ifade eden Polat, migrenin beraberinde mide bulantısı, kusma, ışığa, sese, kokuya ve dokunmaya hassasiyetin artması gibi belirtilerle geldiğini söyledi.

Polat, Türkiye'de migrenin oldukça yaygın olduğunu, her 5 kadından biri ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu belirtti. Ayrıca, migrenin yaşam kalitesini olumsuz etkileyerek kişileri mağdur eden ilk on hastalık arasında yer aldığını kaydetti. Migrenin tetikleyicileri arasında stres, anksiyete, depresyon, kronik stres ve fiziksel veya mental tükenmişlik gibi faktörlerin bulunduğunu vurgulayan Polat, bazı gıdaların da migreni tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Migren ile diğer baş ağrısı türleri arasındaki farkları anlatan Polat, migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve tedavide hastanın yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve müdahalelerin rol oynadığını söyledi. Migreni teşhis etmek için basit bir 3 soru testinin kullanılabileceğini belirten Polat, bu testin hastaların durumunu değerlendirmede yardımcı olduğunu ifade etti.

Son olarak, migrenin ameliyatla tedavi edilemeyeceğini ve yaşam tarzı değişiklikleri ile beslenme alışkanlıklarının etkisinin azaltılabileceğini vurgulayan Polat, seminerin sonunda katılımcılara teşekkür etti. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir de seminere katkı sunanlara teşekkür ederek, Doç. Dr. Burcu Polat'a başarılı sunumu için teşekkür belgesi takdim etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!