Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde ‘Celil Sadık ile Sanat Tarihi Söyleşisi’ gerçekleştirildi.
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, Yazar ve Sanat Tarihçisi Celil Sadık’ı ağırladı. Dr. Öğr. Üyesi Gizem Öncelen tarafından yürütülen ve Kariyer Planlama dersi kapsamında düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
“Bu meslek, kendinizi geliştirmeye vesile olmalı ve olacaktır”
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. B. Yelda Uçkan, etkinliğin açılış konuşmasında şunları aktardı:
“Bizler, Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü olarak hem mezunlarımızın hem de meslek içerisinde kendine yer arayan arkadaşlarımızın bu alanda nasıl varlık göstereceklerine dair oldukça duyarlı ve düşünceli bir akademik kadroya sahibiz. Bir sanat tarihçisi aldığı eğitimlerle ve birikimleriyle her şey olabilir, çok farklı alanlarda ‘üreten’ insan rolünü üstlenebilir. Size yeni perspektifler kazandıran bölümünüze de hayata da hep bu gözle bakmaya ve üretmeye devam edin.”
“En büyük hayalim Türkiye’de sanat tarihi bölümünü sevdirmekti”
Yazar Celil Sadık ise sanat tarihi ve kariyeriyle ilgili şunları ifade etti:
“En büyük hayalim Türkiye’de sanat tarihi bölümünü ve sanat tarihçisini tanıtmak ve sevdirmekti. Bu hayale ulaşmak için bir sosyal medya hesabı açtım. Gördüm ki ülkemizde kimse sanat tarihi anlatmak için sosyal mecraları tercih etmemiş ama ben Twitter başta olmak üzere her platformda var olmaya çalıştım. Birçok açıdan zorlandım ancak hedefimden vazgeçmedim, çok istekli ve istikrarlı biçimde bir sanat tarihçisi imajı oluşturmak ve insanları bilgilendirmek istedim. Yeni insanlara ulaşmayı başardıktan sonra bir kitap yazdım, terminolojik dilden arınmış ve hikayelerle eserleri birleştirerek yazılmış bu kitapla sanat tarihine ilgi duyanlara unutmayacakları bir deneyim sunmak istedim. Bu hedef doğrultusunda ise harika geri dönüşler yakaladım.”
Söyleşi soru cevap kısmı ile sona erdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.