İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Anne-kız, obezite kampında 79 kilo zayıfladı

Anne-kız, obezite kampında 79 kilo zayıfladı
Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te, Filiz Türkkan (54) ve kızı Özlem Doğan (34), katıldıkları obezite kampında, diyet ve spor programlarıyla 1,5 yılda toplam 79 kilo verdi. Kampa 108 kiloyla başlayan Filiz Türkkan 68, 102 kiloyla başlayan Özlem Doğan ise 63 kiloya indi. Anne ve kızı, kendilerini yeniden doğmuş gibi hissettiklerini söyledi.

Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA) - Gaziantep'te, Filiz Türkkan (54) ve kızı Özlem Doğan (34) isimli iki kadın, bir obezite kampına katılarak 1,5 yılda toplamda 79 kilo verdi. İlk başladıklarında 108 kilo olan Filiz Türkkan, 68 kiloya, Özlem Doğan ise 102 kilodan 63 kiloya düştü. Anne ve kızları, bu deneyimi kendilerini yeniden doğmuş gibi hissetmek olarak tanımladılar.
Filiz Türkkan ve Özlem Doğan, her ikisi de iki çocuk annesi, obezite sorunlarına karşı koymak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan bir obezite kampına katıldılar. 1,5 yıl boyunca dönemsel olarak kampa katılan ikili, uzman diyetisyenler, spor hocaları ve psikologlarla çalışarak Filiz Türkkan'ın 40, Özlem Doğan'ın ise 39 kilo vermesini başardılar. Kamp dışındaki süreçlerde ise diyetisyenlerin tavsiyelerine uyarak beslenme düzenlerini ve spor alışkanlıklarını sürdürdüler.
Özlem Doğan, 1,5 yıl önce başladıkları bu zorlu süreç sonunda kendilerini dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettiklerini ifade etti. 1,5 yıl boyunca üç kez kampa katıldıklarını ve diğer zamanlarda diyetisyenlerin belirlediği programlara sadık kalarak beslenme ve spor yapmaya devam ettiklerini anlattı. Kampta güne kan ölçümleri ve diyetisyenlerle başlayarak gün boyunca çeşitli spor aktiviteleri yaptıklarını belirten Özlem Doğan, "Annemle birlikte 1,5 yıl önce obezite kampına katılarak yüksek kilolarımızdan kurtulmak istedik. 102 kilo ile kampa katıldım. 1,5 yılın sonunda 39 kilo vererek 63 kiloya kadar geriledim. Burada sabahları öncelikle kan ve tansiyon ölçümlerimiz yapılıyor. Beslenmemiz diyetisyen kontrolünde veriliyor. Annemle birlikte gün boyu yaptığımız zumba, pilates, yüzme, tempolu yürüyüş, tırmanma ile kilolarımızdan kurtulduk" dedi.
Kilolarının verilmesi sonrası aldıkları tepkilere de değinen Özlem Doğan, "102 kilodan 63 kiloya düşeceğimi hayal bile edemezdim. İstek olduğunda her şeyin mümkün olduğunu gördüm. Eski kıyafetler şimdi benim için kabusa dönüştü. Eskiden hep büyük beden kıyafetler satan yerlerden alışveriş yapardık. Artık o mağazaların önünden bile geçmek istemiyoruz. Önceden tanıdıklarımız beni gördüklerinde beni tanıyamadılar bile" şeklinde konuştu.
Filiz Türkkan ise yüksek kilonun diyabet hastalığının tetikleyicisi olduğunu ve 40 kilo verdiğinde bu hastalıktan kurtulduğunu söyledi. Obezitenin birçok hastalığı tetiklediğine dikkat çekerek herkesi spor yapmaya teşvik etti ve şunları ekledi: "1,5 yıldır bu kampta hem diyet hem spor yapıyoruz. 1,5 yılın sonunda 108 kilodan 68 kiloya düştüm. Tamamen yaşantım değişti. Diyabet hastasıydım. Diyetimizi uzmanlar eşliğinde yaptık. Yine spor hocalarımızın desteğiyle yoğun bir şekilde çalıştık. Şeker hastalığı artık gözüme vurmuş ve kanamalar yapıyordu. Kilolarımdan kurtulunca şeker hastalığım da gitti. Artık ilaçlarımı da kullanmıyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Kilolarımız gittikten sonra eski kıyafetlere bakmak dahi istemiyorum. Giremediğimiz mağazalara gidip artık küçük beden kıyafet alabiliyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!