İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Antalyada 300 polisle helikopter destekli eş zamanlı uyuşturucu operasyonunun detayları paylaşıldı

Antalyada 300 polisle helikopter destekli eş zamanlı uyuşturucu operasyonunun detayları paylaşıldı
ANTALYA'DA 2 MAHALLEYE, ARALARINDA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNİN DE BULUNDUĞU 70 EKİPTEN OLUŞAN YAKLAŞIK 300 POLİSİN KATILIMIYLA EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ. HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA EVLER VE EKLENTİLERİ DEDEKTÖR KÖPEKLER GEETA, MAYA, ÇAKİ, PASCAL VE PARS TARAFINDAN ARANDI

Antalya'da gerçekleştirilen büyük çaplı uyuşturucu operasyonunun ayrıntıları kamuoyuyla paylaşıldı. Bu operasyon, özel harekat polislerinin de dahil olduğu 70 ekipten oluşan yaklaşık 300 polisin katılımıyla 2 mahallede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda 1 kilogram kokain, 750 gram esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirildi. Ayrıca 476 kişi sorgulandı ve 2 aranan şahıs yakalandı. Uyuşturucu operasyonu, helikopter desteğiyle gerçekleştirildi ve evler ile eklentileri dedektör köpekler tarafından arandı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün liderliğinde düzenlenen operasyon, Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi ve Kepez ilçesi Habipler Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Uyuşturucu ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik yapılan operasyonda, belirlenen 20 adrese özel harekat ekipleri tarafından giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Narkotik ekipleri öncülüğünde yapılan detaylı aramalarda, müstakil evler, eklentiler, ahırlar, depolar ve bahçeler didik didik arandı. Dedektör köpekler (Geeta, Maya, Çaki, Pascal ve Pars) de bu aramalara katıldı. Bir evin ikinci katında yapılan aramada Maya, mutfak dolabının içinde gizlenmiş bir çanta buldu. Bu çanta içinde hassas terazi, içime hazır uyuşturucu madde ve bir miktar para ele geçirildi. Bu evde bulunan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Polis helikopteri, operasyona havadan destek verdi ve toplamda 476 kişi sorgulandı. Ayrıca 171 araç incelenerek 35 araca cezai işlem uygulandı. Şüpheli şahıslara ait ikamet adreslerinde ve araçlarda yapılan aramalarda; 1 kilogram kokain, 750 gram esrar ve metamfetamin maddesi, kenevir bitkileri, sentetik ecza ve eroin maddesi, 1 adet tabanca, 5 adet hassas terazi ile bir miktar Türk Lirası ve döviz ele geçirildi. Bu operasyon, uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!