Antalya'da bal üreticileri, havaların ısınmasıyla birlikte arı kovanlarını yaylaya taşıma işlemlerine başladı. Sonbahardaki hasatın ardından arıları sıcak bölgelere götüren üreticiler, Ağustos ayındaki ilk hasat için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl ortalama bir kovandan 25-30 kilo bal bekleyen arıcılar, arı kovanlarını özenle bakım yaparak yaylalara taşıdı.
Nem dengesini sağlamak amacıyla özel olarak yapılan söğüt kovanlarını alçak rakımlı bölgelere yerleştiren arıcılar, kovan temizliği, mumların çıkartılması, zayıf kovanların güçlendirilmesi gibi çalışmaları tamamladı. Şu an itibarıyla Akseki'nin Yaylaları, özellikle Kuyucak Yaylası, arıların yoğun olarak bulunduğu bölgeler haline geldi.
Yağışların doğayı canlandırdığını söyleyen arıcılar, bu yıl bal veriminin geçen yıla göre daha iyi olacağını belirtiyorlar. Arıların binlerce çeşit bitkiden doğal bal ürettikleri Akseki'nin balının kaliteli olduğunu dile getiriyorlar.
Arıcılar, bu mevsim geçişinde arılarına özel bir bakım sağlamak ve sezonu iyi bir koloni ile açmak için büyük özen gösteriyorlar. Bu şekilde, doğal bal üretimi için gerekli hazırlıkları yapıyorlar.
Antalyada arı kovanlarının yeni adresi bin 960 metre rakımlı yaylalar
ANTALYA’DA BAL ÜRETİCİLERİ, HAVALARIN ISINMASIYLA BERABER ARI KOVANLARINI YAYLAYA ÇIKARMAYA BAŞLADI.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.