İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Antalyanın dünyaca ünlü şelalesine ziyaretçi akını

Antalyanın dünyaca ünlü şelalesine ziyaretçi akını
ANTALYA’NIN LARA BÖLGESİNDEKİ DÜNYACA ÜNLÜ DÜDEN ŞELALESİ'Nİ, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA AĞIRLIKLI OLARAK YABANCI TURİSTLER ZİYARET ETTİ. ŞELALENİN ALT KISMINDA BALIK TUTAN ŞAHISLAR İLE ÇİTLERİ AŞIP FOTOĞRAF ÇEKTİREN BİR TURİST TEHLİKE OLUŞTURDU.

Antalya'nın ünlü Düden Şelalesi, Kurban Bayramı tatili sırasında özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekti. Şelalenin alt kısmında balık tutanlar ve çitleri aşarak fotoğraf çektirmek isteyen bir turist dikkat çekti.

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde bulunan ve yaklaşık 40 metre yükseklikten denize dökülen Düden Şelalesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti cezbetmektedir. Bu yılki Kurban Bayramı tatili sırasında şelaleye yoğun ilgi gözlendi. Sıcak havaya rağmen ziyaretçi akını devam etti. Bayram tatili nedeniyle daha çok yabancı turistlerin tercih ettiği şelalede yerli turistlerin sayısı daha azdı.

Ziyaretçiler, şelalenin çevresine sırayla dizilerek öz çekimler yaparak anılarını sosyal medyada paylaşıyorlar. Bölgedeki fotoğrafçılar, turistlerin ilginç pozlar vermesine yardımcı olarak manzaranın daha çekici görünmesini sağlıyorlar.

Bir turistin çitleri aşarak tehlikeli bir şekilde şelaleye yaklaşıp fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. Aynı zamanda şelalenin yakınında bulunan falezlerde ise amatör balıkçıların balık avladığı görüntüler kaydedildi.

Şelalenin üst bölümünde ise turistler, hızlı akan suyun üzerinde yaklaşık 200 metrelik bir zipline deneyimi yaşadılar. Şelalenin muhteşem manzarası ve ziyaretçiler, dronlar tarafından da kaydedildi.

Kazakistan'dan gelen Polina Rudyak, "Antalya'ya birkaç gün önce geldim. Kurban Bayramı nedeniyle şehir içi otobüslerin ücretsiz olması bizi şaşırttı. İlk kez Antalya'ya geldiğim için çok mutluyum. Şelaleyi görmek de benim için bir ilk ve gerçekten çok etkileyici. Bol bol fotoğraf çektiriyorum." dedi.

Turistlerin şelaleyi yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini belirten Umut Kartal, "Burada kalabalık var ama yerli turist sayısı biraz az gibi görünüyor. Şu anda Polonya ve Almanya'dan çok sayıda turist var, ayrıca Filistin ve İsrail vatandaşları da şelaleyi görmek için yoğun bir şekilde geliyorlar." şeklinde konuştu.

Tatil için ailesiyle Ankara'dan gelen Fuat Acarbaş, "Biz Manavgat Side bölgesinde tatildeyiz, ancak merkeze Düden Şelalesi'ni görmeye geldik. Ailemi gezdiriyorum. Bu sene yerli turistler biraz az gibi görünüyor, demek ki insanlarımız başka yerlere gitmişler. Bizim tercihimiz hep Antalya oldu." dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!