Muş'ta arıcılıkla uğraşanlar, arıların oğul verme dönemine girmesiyle harekete geçti. Bu dönemde arılar, ağaçlara ve diğer kovanlara yerleşerek verimin düşmesine neden oluyor. Arıcılar, yeni kovanlara alarak bu sorunu çözüyorlar.
Muş'un Karameşe köyünde arıcılık yapan vatandaşlar, oğul alma işlemine başladılar. Yaklaşık 10 yıldır bu mesleği icra eden Hamit Gölbaşı, "Haziran ayı itibariyle oğul almaya başlıyoruz. Bu dönemde anne arılar yeni arılarının çıkması için meme vuruyorlar. Biz de çıkan oğulları yakalamak için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Oğulların artması, kovan sayımızı da artırıyor. Ayrıca arı sütü alma dönemi de başladı. Arı sütü, kraliçe arının memeden çıkardığı özel bir sıvıdır. Arılar, çok fazla oğul vermesini engellemek için bu sıvıyı topluyoruz. Arı sütü oldukça faydalıdır ve özellikle kemoterapi hastaları için topluyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Arıcılıkta oğul toplama dönemi başladı
MUŞ’TA ARILARIN OĞUL VERME DÖNEMİNİN BAŞLAMASI İLE AĞAÇLAR VE DİĞER KOVANLARA YERLEŞEREK DİĞER ARILARIN VERİMİNİ DÜŞÜREN YAVRULARIN ZAHMETLİ BİR ŞEKİLDE YENİ KOVANLARA ALINMASI BAŞLADI.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.