İstanbul
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Aşçılar diyarı Boluda Türk Mutfağı Haftası

Aşçılar diyarı Boluda Türk Mutfağı Haftası
TÜRK MUTFAĞININ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINI TANITMAK AMACIYLA DÜZENLENEN "TÜRK MUTFAĞI HAFTASI" ETKİNLİKLERİ, "AŞÇILAR DİYARI" OLARAK BİLİNEN BOLU'DA BAŞLADI.

Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri, "Aşçılar diyarı" olarak bilinen Bolu’da başladı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Bolu’nun Göynük ilçesinde etkinlik düzenlendi. Göynük merkezde stantlar kuruldu, restoranlarda çalışan aşçılar ve kadınlar Göynük’ün yöresel lezzetlerini tanıttı. Bu yöresel lezzetler arasında tas kebabı, su böreği, pide, ekmek ve gözleme gibi ürünler yer aldı. Programda konuşan Vali Erkan Kılıç, Bolu’nun Türk mutfağındaki yerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Göynük’te 5 tane coğrafi işaret almış ürünümüz var. Bolu’da ise toplam 22 coğrafi işaretli ürünümüz var. Coğrafi işaretlerimiz yeterli değil çünkü şehrimizde bunlardan fazlası var. Bu konuda çalışmalarımızın devam etmesi gerekiyor" dedi.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve turizm sektörünün katkılarıyla düzenlenen programda, ilgili kurum ve kuruluşlarca kurulan standlarda Bolu’nun coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı.


Ayrıca programa Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Talha Battal, Göynük Belediye Başkanı Ali Oral, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!