İstanbul
03 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Asırlık lezzet ustasından Kurban öncesi altın değerinde tavsiyeler

Asırlık lezzet ustasından Kurban öncesi altın değerinde tavsiyeler
KURBAN BAYRAMI SONRASINDA ELDE EDİLEN KURBAN ETLERİNİN DOĞRU BİR ŞEKİLDE SAKLANMASI, ETİN BOZULMASININ ÖNLENMESİ VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TÜKETİLMESİNİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BELİRTEN 41 YILLIK KEBAP USTASI DURSUN GÖÇENOĞLU, YAPTIĞI AÇIKLAMADA HEM KURBAN KESECEKLERE ÖNERİLERDE BULUNDU HEM DE KEBAPTAKİ ASIRLIK LEZZETİN SIRRINI ET SEVERLERLE PAYLAŞTI.

Kurban Bayramı sonrası elde edilen kurban etlerinin doğru bir şekilde saklanması ve işlenmesi önemlidir. 41 yıllık kebap ustası Dursun Göçenoğlu, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu. Kurban etlerinin, kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini, bunun yerine etin bir gün bekletilmesi gerektiğini belirtti. Bu beklemenin, etin içindeki su ve kanın süzülmesine yardımcı olduğunu ve böylece etin daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir lezzet sunacağını söyledi.

Ayrıca, etin kesiminden sonra direkt olarak işlenip buzdolabına konulmaması gerektiğini vurguladı. Etin dinlendikten sonra işlenmesinin daha sağlıklı olduğunu ifade etti. Göçenoğlu, etin kesildikten sonra kanının vücuttan olabildiğince uzaklaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Pişirme aşamasında ise fazla yağ kullanmamanın ve etin kendi yağını kullanmanın önemli olduğunu belirtti. Aşırı pişmiş etin sağlık açısından zararlı olabileceğine ve lezzetini azaltabileceğine değindi. Bu nedenle etin pişme süresine ve sıcaklığına dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!