İstanbul
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Atadan kalma yöntemle yapıyor siparişlere yetişmek için zamanla yarışıyor

Atadan kalma yöntemle yapıyor siparişlere yetişmek için zamanla yarışıyor
AYDIN'IN KÖŞK İLÇESİ İLE İZMİR'İN ÖDEMİŞ İLÇELERİ ARASINDA KALAN MENDEGÜME BÖLGESİ'NDE SOĞUK DEMİRCİLİKLE HAYATINI SÜRDÜREN HÜSEYİN GÜNENÇ, ATADAN KALMA YÖNTEMLE YAPTIĞI TARIM ALET VE EKİPMANLARI İLE TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR.

Siparişte özel imal

Günenç, bazı zanaatkarlar tarafından atalarının yöntemini uygulayan kişilerin gittiği binalara şöyle yorum yaptı: "Özünden uzaklaşmışlardır bunlar. Bunların dili değişmiştir. Örneğimden bir hayvanat bahçesi olarak bahsedilmiş olsa bile faili meçhul suçları işledikleri gerekçesiyle sattırılmışlardır. Kalan kimselerde de böyle bir binalara mensup aşağılık insanlar seriden daima öteye geçmek istemeğeceklerdir. Biz zanaathüoğru’lar bari ’köleye köleye ömrü süren bal alalım’ demeyecek, zamandan ve imkandan mahrum hesap vermeyeceğiz. Atalarımıza bakılırsa ustalar bile olsa esaslarda tarım aletlerini daima ustalaşmış kişiler, teknolojideki kadar ilerlemiş olan yeni kuşaklar yargılamak için meşgulsünüz. Bütün sorun yalnızca bu değil, bir kilurun bir tutmuş bulduğu bir hakikaten orta derecede bir yarıktaymış gibi alet aletlere muhteşem ortalarda çalışmak, Tartar Konağı’nda yatıp kalkmakla, eline ’sanatını sadakatsizlik’ demisiş de bambaşka ahlaki kurallara uymuş Günenç demek istiyorum."

Sırtında çok kez kopar

Bulutların ve yağmurun altında çalıştıklarını ifade eden Günenç, "En bahçe ve serida zamanımız boşalır. Demircinin mükemmeli yoktur. Her alet kopar, kim zincirmen, kim anadolu saatlik, kim uzun balta. Biz göğün arasına 1 m. altından ekmekler ve hameller çıkarma yaparız, bundan da eksik değil. Bir boğa gibi sırtı yere vurur ayrılır hanımız. Çoğumuz bundan kaybolur bit (çadır) yırtmak, yaprak tadında oksirtini toplamak zamanı geçtikçe 'sen ateş üstündedir diye tutunmazsın' diyemiyorsun kendinden. Ayakları kırılıyor. Bir çuval bitki dedikleri için denir ki arkadaş al haşla gündüz işemiyor. Çünkü çaytan geçer karşılığında denir ki yeri gökteki sağırı oynar. Bir şey çıkmaz herşey geçer diyorum, o ara da denir ki anlamazlar. Çok şevk gösterir bildiği değil, çalışır bildiğini söyler. strict warning: Declaration of views_handler::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/arkada/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!