İstanbul
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Atatürk Üniversitesinde proje yönetim toplantısı

Atatürk Üniversitesinde proje yönetim toplantısı
ERASMUS+ PROGRAMI YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ (KA171) “PROJE YÖNETİM TOPLANTISI” ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ.

Erasmus+ Programı Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA171) "Proje Yönetim Toplantısı," Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye Ulusal Ajansı'nın, AB dışındaki ülkelerle yapılan Erasmus+ KA171 Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi Toplantısı'na, 2023 yılı proje başvurusu kabul edilen yükseköğretim kurumları katıldı.

Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turgut Göğebakan ve Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Yunus Alper Altay, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın Öztaş, Türkiye Ulusal Ajansı ve Yükseköğretim Kurumlarının Erasmus+ Programı/Uluslararası ofis temsilcileri katılım sağladı.

Altay: "Kendi Kaynaklarımızla Bu Programlara Dahil Oluyoruz"

Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Yunus Alper Altay, Atatürk Üniversitesi'nin uluslararası bilim camiasında uzun yıllardır var olduğunu ve bu sayede önemli bir birikimi de içinde barındırdığını, bu nedenle düzenlenen etkinliğin bu köklü üniversitede yapılıyor olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek konuşmasına başladı. Türkiye olarak son yıllarda hem eğitim anlamında hem de kültürel açıdan çağa ayak uyduracak hamleleri ajans olarak hayata geçirdiklerini vurgulayan Altay, şunları söyledi: "Avrupa Birliği adayı bir ülke olarak eğitim ve öğretimde kaliteyi artırabilmek için ülkesel kaynaklarımızla AB programlarına dahil oluyoruz. Bu duyarlılıkla programlara katılan personel ve öğrencilerimizin yurt dışında ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum."

"Atatürk Üniversitesi, Geçmiş ile Geleceğin İlmi Geleneği Arasında Bir Köprü Vazifesi Görüyor"

Türkiye'nin en eski ve köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Atatürk Üniversitesi'nin geçmiş ile geleceğin ilmi geleneği arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "ERASMUS+ Programı KA171 Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi - Proje Yönetim Toplantısı"na katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Üniversitenin uluslararası bilim camiasında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu nedenle bu tür önemli toplantılara ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu ifade eden Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nin uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğini ve dünya çapında tanınan bir "Yeni Nesil Üniversite" olmayı hedeflediğini söyledi.

Çomaklı: "Seçkin Akademisyen ve Araştırmacıları Üniversitemize Çekmek İçin Faaliyetlerimiz Başarıyla Sürüyor"

Üniversitenin değişim programlarını etkin bir şekilde kullandığını ve aynı zamanda uluslararası iş birliklerini geliştirmeye önem verdiğini belirten Çomaklı, şunları dile getirdi: "Bu kapsamda; eğitim programları, ikili anlaşmalar ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla, öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve idari personelin uluslararasılaşmasına katkı sağlamak ve alanında tanınırlığı yüksek, seçkin yabancı akademisyen ve araştırmacıların üniversitemize çekilmesine platform oluşturma faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Üniversitemiz ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında 92 farklı ülkeden 9000 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Hali hazırda, Dünya ölçeğinde 60 ülkede 300’den fazla yükseköğretim kurumuyla ikili iş birliğimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz, birçok farklı alanda dünyada ilk 500’de yer almaktadır."

Programın, çeşitli sunumların ve değerlendirmelerin ardından sona erdiğini belirten Çomaklı, toplantının başarılı sonuçlar getirmesini diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!