İstanbul
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Avukat Gökçe: Threads’te bot hesaplar engellenirse Twitter’dan daha güvenilir olacak

Avukat Gökçe: Threads’te bot hesaplar engellenirse Twitter’dan daha güvenilir olacak
İSTANBUL,(DHA)- Twitter’a rakip olan Threads platformuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Bilişim Avukatı Görkem Gökçe, “Threads, Instagram tabanlı uygulama olduğu için bot hesaplar burada muhtemelen daha az işleyecektir. Bu yüzden bu platformdaki güvenilirlik Twitter’a göre daha fazla olabilir. Ayrıca açılan hesabın Threads’te silinememesi ise isabetli bir karar olur. Çünkü bu da bir miktar caydırıcı olabilir. Bu durum kullanıcılar için bir miktar daha şeffaflık, adalet ve demokrasi demektir” dedi.Elon Musk’ın Twitter’da yaptığı güncellemenin ardından harekete geçen Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckenberg Threads uygulamasını sosyal medya kullanıcılarına sundu. Threads kısa sürede milyonlarca kişi tarafından indirilirken Bilişim Avukatı Görkem Gökçe konuyla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.“DENEYİMLEYEREK GÖRECEĞİZ”Uygulamanın henüz yeni olduğunu ve deneyimleyerek ortaya çıkacak durumların tecrübe edilmesi gerektiğini aktaran Gökçe, “Belki hukuki meseleler ortaya çıkacak. Bunları deneyimlemeliyiz. Yani şu anda bunun tespitini yapmak çok zor fakat Instagram tabanlı olduğu için bot hesaplar daha az işleyecektir diye düşünüyorum. Bot, trol ve fake olarak adlandırılan hesapların tartışılması için anlamlı olabilir. Yazılım tarafını incelemek lazım ama fake hesapların azalmasını sağlayabilir. O anlamda baktığımızda isabetli bence. Hesapların silinemeyecek olması da bir miktar caydırıcı olabilir. Bu da kullanıcılar için bir miktar daha şeffaflık, adalet ve demokrasi demek” dedi.Threads’in Twitter’a çok benzeyen bir uygulama olduğunu da belirten Gökçe, “Instagram altyapısını kullanıyor gördüğümüz kadarıyla. Ben de şahsen deneyimledim. Gayet güzel çalışıyor. Kullanıcı bilgileri aktarılıyor. Oradaki takip edenler ve takip ettiklerimiz orada belirgin halde gözüküyor. Dolayısıyla Instagram kullanıcısı için aslında verimli ve kullanışlı” şeklinde konuştu.“PARA KAZANMAK ÜZERE KURGULANDIĞI İÇİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İKİNCİ PLANDA KALDI”

Twitter'a rakip olan Threads platformu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bilişim Avukatı Görkem Gökçe, Threads'in Instagram tabanlı olması nedeniyle bot hesapların daha az etkili olabileceğini ve bu nedenle platformun güvenilirliğinin Twitter'a göre daha yüksek olabileceğini belirtti. Ayrıca, Threads'te açılan hesapların silinememesinin caydırıcı bir etkisi olabileceğini ifade etti. Bu durumun kullanıcılara daha fazla şeffaflık, adalet ve demokrasi sağlayabileceğini belirtti.

Gökçe, Threads'in Twitter'a benzediğini, ancak bazı özelliklerle Instagram kullanıcıları için daha verimli ve kullanışlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Threads'in bot hesapları engellemesiyle daha güvenli bir ortam oluşturabileceğini söyledi.

Twitter'ın ifade özgürlüğü amacıyla kurulduğu iddialarına rağmen para kazanma hedeflerinin öne çıktığını belirten Gökçe, Twitter'ın manipülasyon aracı haline geldiğini ve bu nedenle yeni platformların kullanıcılara daha iyi gelebileceğini ifade etti.

Ayrıca, bu tür uygulamaların politikalarının şeffaf olması gerektiğini ve kullanıcı alışkanlıklarını ve yerel yasaları dikkate alarak düzenlemeler yapmaları gerektiğini vurguladı.

Elon Musk'ın Threads'e dava açmasının önemli bir hukuki tartışma konusu olabileceğini belirten Gökçe, bu tür davaların haksız rekabet ve fikri mülkiyet ihlallerini içerebileceğini söyledi.

Son olarak, sosyal medya platformlarının birbirine benzediğini ve benzer ürünlerin çıkarılmasının normal olduğunu ifade etti. Ancak, bu konunun hukuken derinlemesine tartışılması gerektiğini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!