İstanbul
03 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ay Lav Yu filmi gerçek oldu, 74 yıldır kimliksiz yaşıyor

Ay Lav Yu filmi gerçek oldu, 74 yıldır kimliksiz yaşıyor
74 YAŞINDAKİ MAĞDUR MEHMET KÖRÜKÇÜGİL

Gaziantep'te yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Körükçügil, İl Nüfus Müdürlüğü'nün yangını nedeniyle kimlik çıkaramadığı için zor günler geçiriyor. Mehmet Körükçügil'in hayatta olduğu halde resmi kayıtlarda varlığı bulunmadığı için yaşadığı durum, "Ay Lav Yu" filmindeki "Aslında varız ama yokuz" repliğini akıllara getiriyor.

Mehmet Körükçügil, İl Nüfus Müdürlüğü'nün yangını nedeniyle kimlik çıkartamamış ve bu durumu yıllarca ertelemiş. Ancak kimliği olmadığı için sağlık hizmeti alamıyor ve resmi işlemleri gerçekleştiremiyor. Mehmet Körükçügil'in yaşadığı bu durum, "Biz varız fakat galiba da yokuz" repliğiyle ünlü "Ay Lav Yu" filmi ile benzerlik taşıyor.

Nüfus müdürlüğünün yangını sonucu kimliğini kaybeden ve bir daha çıkaramayan Mehmet Körükçügil, bu durumu şu sözlerle anlatıyor: "1949 doğumluyum ve önceden kimliğim vardı, nüfus müdürlüğü yanınca çıkartamadım. Erken evlendim, bugün çıkarırım yarın çıkarırım derken öyle kaldı. Keşke bunları yapmasaydım. Çocuklarımı bırakıp keşke askere gitseydim. Çocuklar küçüktü erken evlenmiştim kimsem yoktu annem babam yoktu kendi başıma büyüdüm. Kardeşlerimin hepsi kimliklerini çıkarttı ve askere gitti. Ben çocuklar büyüsün diye aylarca, yıllarca erteledim. Nüfus müdürlüğü yandığında 11 yaşındaydım. Bu süre zarfında hiç hasta olmadım, başım bile ağrımamıştı. 74 yaşında hasta oldum. Bu zamana kadar hiç oy kullanamadım. Hiçbir zaman ahlaksızlık yapmadım, polislerle karşılaşmadım, karakola düşmedim. Herkes beni tanır hiçbir zaman sorun yaşamadım ama bir kimlik harap etti beni. Bu durumlar başıma geleceğine 10 sene askerlik yapsaydım daha iyiydi. Hastaneye gittiğimde bakmıyorlar. TC kimlik numaram olmadığı için geri çeviriyorlar. Çocuklarım da çok mağdur anca senet imzalatılırsa alıyorlar. Yetkililer hastaneye gidebilmem için bana kimlik çıkarsınlar. Kimliğim olursa çok rahat bir şekilde yaşarım kimliğim olmadığı için yaşayamıyorum. Herkesi rahatsız ediyorum. Bütün ailem benim yüzümden rahatsız oluyor. Devletimiz, yetkililerimiz, bakanlarımız kimliğimi çıkarmama yardım ederse çok teşekkür ederim sorunumu çözmüş olurlar yoksa ben yaşayamam e-en fazla 3-5 gün yaşarım başka dayanamam ama geçici de olsa kimliğimi çıkartın, doktora gidebilmek sağlık açısından sıkıntı çekmemem için yardımcı olun başka bir şey istemiyorum."

Körükçügil'in kimliksiz yaşadığı bu durumu, hukuki süreç devam ederken geçici olarak kimlik çıkarılması talepleriyle birlikte anayasal hakkı olan sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için yardım isteyen ailesi ve avukatı da vurguluyorlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!