İstanbul
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Aydın Özel Başak Kolejinden LGS yorumu

Aydın Özel Başak Kolejinden LGS yorumu
AYDIN ÖZEL BAŞAK KOLEJİ’NDEN LGS YORUMU

Aydın Özel Başak Koleji Kampüs Müdürü ve Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, 2023 LGS sınavının önemini vurgulayarak, puanlama yerine yüzdelik diliminin daha kritik olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, sınav sonrası velilerin aşırı yorum yapmaktan kaçınmalarını ve tercih sürecine odaklanmalarını önerdi.

Çokay, LGS Fen Bilimleri sınavının, örnek sorularla benzerlik gösterdiğini belirterek, sınavdaki konu dağılımına dikkat çekti. Özellikle "Mevsimler ve iklim" ünitesinden gelen soruların kolay olmasının öğrencilere moral sağladığını ifade etti. DNA ve genetik konularının sorulduğu bölümde, soruların kavramları güzel bir şekilde işlediğini ve özellikle mutasyon konusunda güçlü çeldiriciler içerdiğini belirtti. Kalıtım konularında ise önceki yıllara göre daha temel düzeyde soruların yer aldığını aktardı. Ayrıca, biyoteknoloji ve genetik mühendislik sorusunun eleyici ve çeldirici özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Basınç ünitesinden soruların oldukça eleyici ve belirleyici olduğunu, madde ve endüstri ünitesinden soruların ise genellikle kolay ve orta düzeyde olduğunu belirtti.

Türkçe sınavını değerlendirirken Çokay, içerik bakımından Millî Eğitim Bakanlığı'nın birinci dönem öğretim programına uygun soruların yer aldığını ifade etti. Soruların anlama, yorumlama, dikkat ve dil bilgisi yeteneklerini ölçtüğünü belirtti. Görsel okuma, tablo ve grafik yorumlama ile beceri temelli soruların da yer aldığını söyledi. Özellikle, sanatla ilgili edebi metinlerden oluşan paragraf sorularının okuduğunu anlama, analiz etme ve kavrama yeteneklerini öne çıkardığını belirtti. Dil bilgisi sorularının ise kazanımları kavramış ve konuya hakim öğrenciler için uygun olduğunu ifade etti. Bu nedenle, Türkçe sorularının kitap okuma alışkanlığı, mantık ve muhakeme yeteneği, görsel okuma ve soru çözüm tekniklerine hakim olmanın önemini vurguladığını söyledi.

Matematik sınavını ele alırken Çokay, sınavın diğer yıllara göre daha kolay olduğunu ve öğrencileri fazla zorlamadığını belirtti. Sınavda seçici iki soru dışında zor sorular olmadığını söyledi ve bu soruların tek bir sorunun öne çıktığını ifade etti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavının ise dini ve ahlaki değerleri öne çıkardığını belirten Çokay, soruların öğrencilerden konular arasındaki ilişkiyi anlama yeteneği ve yorum yapmalarını istediğini söyledi. Ayrıca, İngilizce sınavının içerik bakımından MEB müfredatına uygun olduğunu ve anlam olarak net sorulardan oluştuğunu belirtti.

Son olarak, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sorularını ele alan Çokay, soruların öğrencilerin bilgiyi yorumlama ve sonuçlandırma yeteneklerini ölçtüğünü belirtti. Soruların orta zorlukta olduğunu ve öğrencilerin temel bilgilere hakim olmalarının önemini vurguladığını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!