İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Göktaş, Ankarada Gastro Akademiyi ziyaret etti

Bakan Göktaş, Ankarada Gastro Akademiyi ziyaret etti
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, ANKARA’NIN SİNCAN BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE SUNULAN GASTRO AKADEMİ’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BERABER YEMEK YAPTI.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'nın Sincan Belediyesi tarafından sunulan Gastro Akademi'de öğrencilerle birlikte yemek yapma fırsatını değerlendirdi. Ziyaret sırasında Bakan Göktaş, Sincan Belediyesi tarafından 2022 yılında faaliyete geçirilen Gastro Akademi'yi yakından inceledi. Bu özel etkinlik, Sincan Belediyesi'nin "Öğrenci Tercih Destek" programı kapsamında çekilişle yemek yapma hakkı kazanan öğrencilerle, akademide eğitim alan öğrencilerin hazırladığı yemeklerle dolu bir deneyim sunuyordu.

Bakan Göktaş, seçilen menüdeki lezzetlerle buluştu. Anadolu çorbası, tavuklu ve nohutlu pilav, Gavurdağı salatası ve fırın sütlaç gibi özenle seçilen yemeklerle birlikte öğrencilerle sofrada yer aldı. Bakan Göktaş, her zaman öğrenciler için hayata geçirilen projelerin bir parçası olarak bu etkinliğe katıldıklarını vurguladı. Geçtiğimiz haftalarda Öğrenci Destek Programı kapsamında üniversite tercihi yapacak öğrencilerle buluştuğunda, kendisine "Hangi yemekleri seviyorsunuz?" sorusu yöneltilmişti. Bakan Göktaş, bu öğrenciler arasından çekilişle seçilenlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Öğrencilerin her zaman kalplerine dokunmayı amaçladıklarını belirten Göktaş, öğrencilere ve ailelerine her zaman destek verdiklerini vurguladı. Ayrıca, bu değerli projeye katkı sağlayan Sincan Belediye Başkanı'na teşekkürlerini iletti. Çünkü Gastro Akademi, önemli bir gastronomi mutfağının bir araya geldiği bir merkez olarak hizmet veriyor. Buradan mezun olan şeflere de minnettarlığını dile getiren Bakan Göktaş, öğrencilerle bir arada olmanın herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gastro Akademi'nin üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Şehirlerinin çok yönlü bir gastronomi merkezi olduğunu belirten Ercan, uluslararası lezzetlerin arandığı bir yerde binlerce öğrencinin bulunduğunu ve Anadolu'nun farklı bölgelerinin mutfağının keşfedildiği bir akademi kurduklarını dile getirdi. Ayrıca, bu akademiyi tamamlayan mezunların ciddi bir talep gördüğünü vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!