İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Özhaseki: “Geliştirilen formüller ile deprem bölgesindeki konut teslimleri hızlanacak”

Bakan Özhaseki: “Geliştirilen formüller ile deprem bölgesindeki konut teslimleri hızlanacak”
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, KAYSERİ’DE SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI. BAKAN ÖZHASEKİ YAPTIĞI KONUŞMASINDA, “GELİŞTİRİLEN FORMÜLLER İLE DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONUT TESLİMLERİ HIZLANACAK” DEDİ.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'de katıldığı bir programa dair özgün bir metin:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de gerçekleşen Sanayici ve İş Adamları Buluşması programına katıldı. Programa AK Parti Kayseri milletvekilleri, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve iş adamları da katıldı. Bakan Özhaseki, konuşmasında yıllardır sorunlara karşı mücadele ettiğini vurgulayarak, "Dün sabah Adıyaman’daydık. 9 tane millet bahçesi açılışı ve 9 milyon fidan dikimi törenine Sayın Cumhurbaşkanımız da katıldı. Aynı zamanda deprem bölgesi olduğu için orada yaptırmış olduğumuz evlerin inşaat durumunu görmek üzere akşama kadar bölgedeydik. Sonra Kayseri’ye geldik." dedi.

Özhaseki, siyasetteki zorlu mücadeleyi anlatarak, "Ben de ticaret erbabıyım. Dışarıda ticaretimi yaptıktan sonra evime gidip, bağımda oturup eşimle dostumla keyif yaparak ayaklarımı uzatıp televizyon seyredebilirim. Yazlıklara gidip keyif yapabilirim ama onu tercih etmiyorum. Arkadaşlar mücadele esas, mücadele elle yapılır, dille yapılır, bedenle yapılır, parayla yapılır, makamla yapılır. Mücadele yapılır velev ki bunların hiç birisine gücünüz yetmezse işte o zaman yüzünüzü ekşitirsiniz ben bu kötülerden değilim diye. Eğer mücadeleyi vermezsek kötüler hakim olur ve planlarımız kötülerin eline kalır. Yıllardır onun için gece gündüz demeden koşmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Hasetin siyasette yaygın olduğuna dikkat çeken Özhaseki, "Siyaset dünyasında o kadar çok hasetlikle karşılaşıyorsunuz ki. Herhalde arkadan söylenenler, dedikodular, gıybetler, iftiralar. Sonra sizin olduğunuz yerde yüzünüze gülerken arkadan el sallayarak envai çeşit söz söyleyenlerin hepsini de duyuyorsunuz. Allah şahit herkesi affediyorum, hiç önemli değil. Bunu niye anlattım? Vallahi içimden geldi. Sırtım delik deşik, eğer arkamdan söylenenleri kamyona koysanız herhalde 15-20 tırla yürümem lazım. Gördüğümüz kardeşliklerden, kötülüklerden ama dediğim gibi hiç birimiz de birbirimize kin tutmayalım, haset etmeyelim önümüze bakalım devam edelim." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Kayseri'deki milletvekilleriyle uyum içinde çalışırsa 11. milletvekili olacağını belirtti. Bakan, "Türkiye Yüzyılı’nı hazırlayacak olan anlayış içerisinde hep beraber çalışmaları yapacağımızı paylaşıyorum. Tekrar teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Ayrıca, deprem bölgesinde konut teslimlerinin hızlanması için yeni formüllerin geliştirildiğini belirterek, "Bu topraklarda kurduğumuz bin yıllık medeniyetin karşılaştığı en büyük afet olsa gerek. 11 tane ilimiz, 14 milyon insan bundan etkilenmiş. 100 kadar ilçemiz, bine yakın köyümüz ve dün aldım rakamları 680 bin konut yıkılmış. 170 bin de iş yeri, depo, ahır yıkılmış. Yani 850 bin tane bizim yapmak zorunda olduğumuz ev ve iş yeri var. Bunların altyapısı da yapılacak. Bunların hepsinin maddi zararı 100 milyar dolar civarında." dedi ve yeni formüllerle bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!