İstanbul
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Özhasekiden depremzedelere yeni destek paket açıklaması

Bakan Özhasekiden depremzedelere yeni destek paket açıklaması
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, DEPREMZEDELERE YENİ DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI. ÖZHASEKİ, YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ ÇERÇEVESİNDE KENDİ YAPISINI YERİNDE İNŞA EDECEK AFETZEDELERE KONUTLAR İÇİN 500 BİN TL, İŞ YERLERİ İÇİN 250 BİN TL HİBE VERİLECEĞİNİ BELİRTTİ.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere yeni destek paketini açıkladı. Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında, afetzedelerin kendi yapılarını inşa etmeleri için konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini duyurdu.

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilin hızlı bir şekilde kalkınması ve afetzedelerin evlerine ve iş yerlerine yeniden kavuşması amacıyla başlatılan "Yerinde Dönüşüm Modeli" tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Özhaseki, depremin bölgede büyük bir felakete yol açtığını belirtirken, 680 bin konutun ve 170 bin bağımsız birimin yıkıldığını söyledi.

Yapılan inşaatlardan bahseden Bakan Özhaseki, 180 bin civarında konutun ihalesinin yapıldığını ve bu konutların teslimatına Ekim, Kasım ve Aralık aylarında başlanacağını ifade etti. Ayrıca, 319 bin konutun bir yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Depremzede vatandaşların şehirlerini terk etmek istemediğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, yeni bir model geliştirdiklerini ve bu modelin vatandaşların beklentilerine uygun olduğunu ifade etti.

Özhaseki, deprem bölgesindeki yeni inşaatlarla ilgili dört temel ilkenin olduğunu vurguladı: Fay hatları ve kırıkları üzerinde yapım olmayacak, zeminde sıvılaşma olan yerlere yapı izni verilmeyecek, dere yataklarına inşaat yapılmayacak, ve imar ofisleri bakanlık denetiminde olacak.

Yerinde dönüşüm projesi kapsamında inşaat maliyetlerini de hesaplayarak hibe ve kredi desteği sunacaklarını belirten Bakan Özhaseki, afetzedelere konutlar için 500 bin lira hibe, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini açıkladı. Ayrıca, afetzedelerin konutlarının büyüklüğüne göre 500 bin ile 800 bin lira arasında kredi verileceğini ve bu kredilerin 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli ve sıfır faizli olacağını söyledi. Bakan Özhaseki, inşaat sürecini bakanlık denetiminde yürüteceklerini ve imar ofisleri kuracaklarını da belirtti. Bu çerçevede, yerinde dönüşüm süreci 17 Temmuz'da başlayacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!