İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Uraloğlu: Ermenistan topraklarındaki Zengezur koridoru ile ilgili aşama kat ettik

Bakan Uraloğlu: Ermenistan topraklarındaki Zengezur koridoru ile ilgili aşama kat ettik
Melihcan ÇALIŞKAN ?? Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu’na katıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan Uraloğlu basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Uraloğlu basın mensuplarının, forumun önemi ve Zengezur Koridoru ile ilgili sorusuna ”Türk Dünyasını hem birbirine bağlayacak olan, hem de Uzak Doğu’nun Avrupa’ya bağlantısını sağlayacak önemli bir koridor; Zengezur Koridoru. Azerbaycan tarafında çalışmalar devam ediyor, Türkiye tarafında önümüzdeki günlerde aylarda çalışmalara başlayacağız. Ermenistan topraklarındaki Zengezur Koridoru ile ilgili de bir aşama kat ettik. Orada da inşallah çalışmaları Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye olarak takip ediyoruz” dedi.

Melihcan ÇALIŞKAN – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'na katıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan Uraloğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Uraloğlu, forumun önemi ve Zengezur Koridoru ile ilgili sorusuna şu cevabı verdi: "Türk Dünyasını hem birbirine bağlayacak olan, hem de Uzak Doğu’nun Avrupa’ya bağlantısını sağlayacak önemli bir koridor; Zengezur Koridoru. Azerbaycan tarafında çalışmalar devam ediyor, Türkiye tarafında önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağız. Ermenistan topraklarındaki Zengezur Koridoru ile ilgili de bir aşama kat ettik. Orada da inşallah çalışmaları Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye olarak takip ediyoruz."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'na katıldı. Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanychbek Omuraliev ve Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ve gözlemci devletlerden temsilciler de forum programını takip etti. Bakan Uraloğlu, organizasyonun yalnızca lojistik anlamda değil, tüm ilişkiler kapsamında Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri arasında ilişkileri güçlendireceğine vurgu yaptı.

Uraloğlu, Kuzey Koridoru'nun işlevsiz olduğunu ve stratejik olarak önemli bir konumda bulunan Anadolu Coğrafyası'nın lojistik açıdan dünyada öne çıktığını belirtti. Ayrıca, Zengezur Koridoru'nun Türk Dünyası'nı birbirine bağlayacak ve Uzak Doğu'nun Avrupa'ya bağlantısını sağlayacak önemli bir koridor olduğunu ifade etti. Bu koridorun Azerbaycan ve Türkiye tarafında çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda hayata geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!