İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Uraloğlu: Selden kapanan 14 yol açıldı, 7 tanesi için çalışmalar sürüyor

Bakan Uraloğlu: Selden kapanan 14 yol açıldı, 7 tanesi için çalışmalar sürüyor
Mutlu YUCA/BOLU, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezinde, kapanan Ankara- İstanbul güzergahında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yurt genelinde 30 ili etkileyen yağmur sonrası oluşan su baskınlarında kapanan 14 yolun açıldığını, 7 güzergahta da yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu, ”Ankara- İstanbul Otoyolu ile birlikte 7 güzergahta da yol açma çalışmalarına devam ediyoruz. Ankara’dan İstanbul’a gidecek olan yol kullanıcılarımızın da ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir- Bilecik- Sakarya istikametini kullanmaları gerekiyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezi'nde, Ankara-İstanbul güzergahının kapanmasına neden olan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yağmur sonrası 30 ilde etkili olan su baskınları nedeniyle kapanan 14 yolun açıldığını ve 7 güzergahta yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, sürücülerin Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya istikametini kullanmaları gerektiğini söyledi.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli çıkışında meydana gelen heyelan nedeniyle İstanbul istikametinin ulaşıma kapandığını belirten Bakan Uraloğlu, yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelan afetlerine dikkat çekti. Özellikle Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Sakarya ve Rize gibi sahil kesimlerinde yoğun yağışlar sonucu sel ve heyelanlar yaşandığını ifade etti. Metrekare başına 223 kilogram yağış düşen Düzce, 201 kilogramla Bartın ve 189 kilogramla Zonguldak Devrek gibi yüksek yağış değerlerinin kaydedildiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, ekiplerin 7/24 görev yaptığını ve sel birikintilerini temizleme, alan temizleme gibi işlemleri hızlıca gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca çevre illerden gelen ekip ve ekipman desteğiyle çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Sürücülere, gerekmedikçe yola çıkmamaları uyarısında bulunan Bakan Uraloğlu, yolculuk yapacakların ekiplerin talimatlarına uymalarını ve değişken mesaj panolarındaki bilgilere dikkat etmelerini önerdi. Meteorolojik verilere göre yağışların yarın da etkili olacağını vurgulayarak, özellikle Karadeniz sahilindeki illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekmedikçe yola çıkmamalarını tavsiye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!