İstanbul
04 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bakan Uraloğlu: Zaman ve akaryakıttan 2,4 milyar liralık tasarruf sağlayacağız (2)

Bakan Uraloğlu: Zaman ve akaryakıttan 2,4 milyar liralık tasarruf sağlayacağız (2)
BAKAN URALOĞLU, AYDIN- DENİZLİ OTOYOLU’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın ziyaretinin devamında Aydın-Denizli Otoyolu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiye alanında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Uraloğlu, son 21 yıl içinde karayolları için 2 trilyon 550 milyar lira harcadıklarını, 6 bin 100 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu, 29 bin kilometrenin üzerine çıkardıklarını söyledi. Ana aksların tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77'ye yükselttik. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Başlatmış olduğumuz otoyol seferberliği çerçevesinde bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı ise 3 bin 633 kilometreye çıkardık. 2 bin 457 kilometresi devlet yolu, 395 kilometresi otoyol olmak üzere 2 bin 852 kilometre yeni bölünmüş yol çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Yap-işlet-devret yöntemi ile hayata geçirdiğimiz Aydın-Denizli Otoyolu da bu projelerden biri. Sanayi, ticaret ve turizm merkezleri olan Denizli ile Aydın illerimizi otoyol ile bağlıyoruz. Bilindiği üzere otoyolumuzun temelini Kasım 2020'de attık. Otoyolumuz, 140 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğundadır. 68 kilometresi Denizli, 59 kilometresi Aydın sınırlarında yer almaktadır" dedi.

'Otoyolumuzun 93 kilometrelik kesimini sonbaharda hizmete açacağız'
Bakan Uraloğlu, otoyol bünyesinde bugüne kadar 62 milyon metreküp kazı, 55 milyon metreküp dolgu gerçekleştirdiklerini söyleyerek, projenin kapsamında 94 köprü, 21 kavşak, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez inşa edileceğini belirtti. Bu çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "İnşallah, otoyolumuzun 93 kilometrelik kesimini sonbaharda hizmete açacağız. Projenin tamamını da 2024 yılı içerisinde hizmete sunmayı hedefliyoruz" dedi.

'İki turizm kentini birbirine bağlayacağız'
Aydın ve Denizli'nin kesintisiz şekilde Akdeniz'e bağlanabileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, mevcut İzmir-Aydın Otoyolu ile İzmir Limanı'na, İstanbul-İzmir Otoyolu ile Marmara Bölgesi'ne ve aynı şekilde Denizli-Burdur-Antalya Otoyolu'nun tamamlanması ile birlikte Akdeniz'e otoyol ile bağlantı yapılabileceğini aktardı. Bu sayede, Kapıkule'den başlayarak İstanbul üzerinden Marmara ve Ege Bölgesi'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağının tesis edileceğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla mevcut güzergahtaki seyahat süresinin 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşeceğini ve bu sayede yıllık toplam 2,4 milyar lira tasarruf edileceğini vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!