İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

BARSİAD Başkanı Demirören: Yatırım, üretim ve ihracat üçgenini güçlendirmeliyiz

BARSİAD Başkanı Demirören: Yatırım, üretim ve ihracat üçgenini güçlendirmeliyiz
YENİ KABİNENİN ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENECEĞİNİ KAYDEDEN BARSİAD BAŞKANI ARİF DEMİRÖREN, "GERÇEK GÜNDEMİMİZ OLAN YATIRIM, ÜRETİM VE İHRACAT ÜÇGENİNİ SAĞLAMLAŞTIRACAK ADIMLAR REFAH SEVİYEMİZİ DE ARTIRACAK" DEDİ.

Yeni kabine üyelerinin önemli sorumluluklar üstleneceğini vurgulayan BARSİAD Başkanı Arif Demirören, "Gerçek gündemimiz olan yatırım, üretim ve ihracat üçgenini sağlamlaştıracak adımlar refah seviyemizi de artıracak" dedi. Demirören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası açıkladığı yeni kabineye olumlu gözle baktıklarını ifade ederek, iş dünyasının talepleri doğrultusunda atılacak adımların rekabet gücünü artırarak ekonominin daha sağlam temeller üzerinde büyümesini sağlayacağını belirtti.

Türkiye ekonomisinin dünya çapında pozitif bir ayrışma yaşadığını dile getiren Demirören, bu yılın ilk çeyreğinde, deprem felaketinin yaşandığı bir dönemde yüzde 4'lük büyüme oranının Türkiye'nin güçlü ekonomik potansiyelini gösterdiğini söyledi. Seçimlerin geride kalmasının ardından ekonomi gündeminde öncelikli konulara odaklanmanın önemli olduğunu ifade eden Demirören, yeni kabineden iş dünyasının taleplerini göz önünde bulundurarak rekabet gücünü artıracak adımlar atmasını ve milli geliri yükseltmesini beklediklerini dile getirdi.

Demirören, yeni kabineden yatırımcılara destek sağlayacak, yeni istihdam alanları oluşturacak, milli geliri artıracak ve halkın refah seviyesini yükseltecek önemli adımlar atmasını beklediklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin 100. yıl hedeflerine daha güçlü bir şekilde ilerlemesi için yeni kabine hamlelerinin iş dünyasına büyük fayda sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Demirören ayrıca, iş dünyasının karşılaştığı finansmana erişim sorunlarına da dikkat çekti ve temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen zam gibi girdi maliyetlerinin iş dünyasının öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade etti. Bu zorlukların aşılması için atılacak güçlü adımların, yatırım iştahını artırarak iş dünyasının hızını yükselteceğine inandığını belirtti. Son olarak, iş dünyasının daha fazla yatırım, üretim, ihracat ve istihdam için yeni kabineden önemli adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!