Bartın Üniversitesi (BARÜ), "2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri" töreninde 16 ödül alarak Türkiye'de 4. sırada yer aldı ve "Engelsiz Üniversite Bayrak" sayısını 40'a çıkardı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversiteler Ödülleri"nde bu yıl kazananlar YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından açıklandı. Yarışmada toplam 97 üniversiteden 1.091 başvuru yapıldı ve 56 üniversite 295 bayrak almaya hak kazandı. Bu ödüller, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla veriliyor.
Bartın Üniversitesi (BARÜ), bu ödüllerde 16 ödül kazanarak Türkiye'de 4. sırada yer aldı. BARÜ, Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde 4 Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik kategorisinde 6 Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde 6 Mavi Bayrak olmak üzere toplam 16 ödül kazandı.
Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde, BARÜ'nün Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Turuncu Bayrak aldı. Eğitimde Erişilebilirlik kategorisinde ise Bartın Orman Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu Yeşil Bayrak kazandı. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde ise İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Mavi Bayrak ödülünün sahibi oldu.
Böylece BARÜ, 2021 yılında aldığı 8 ve 2022 yılında aldığı 16 bayrak ödülü ile birlikte toplamda 40 bayrağa ulaşmış oldu.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada, dezavantajlı öğrenciler için bütün yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Eğitimde erişilebilirlik standartlarına uygun kampüslerin yanı sıra engelli öğrencilerin özel ihtiyaçlarına yönelik akademik destek ve kaynakların sağlanması gerektiğini vurguladı. Özvar, engelli bireylerin eğitim imkanlarından tam anlamıyla yararlanmalarını desteklemek amacıyla üniversitelerin yapacağı çalışmaların önemine dikkat çekti.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ödüllerle ilgili olarak duyduğu memnuniyeti dile getirirken, üniversitenin "Kalite" ve "Sürekli İyileştirme" temelinde örnek bir üniversite oluşturmak için büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. Rektör Uzun, farklı yeteneklere sahip öğrencilerin aynı imkanlara ulaşabilmesinin önemli olduğunu belirterek, BARÜ olarak erişilebilir kampüsler ve eğitim imkanları sağladıklarını ve bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. Teşekkürlerini ileten Rektör Uzun, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
BARÜ, engelsiz üniversite yolculuğundaki çalışmaları ve örnek uygulamalarıyla dikkat çekiyor ve engelli öğrencilerin üniversite hayatını kolaylaştırmak için önemli adımlar atıyor.
BARÜ, 40a ulaşan ödülle “Engelsiz Erişimde” örnek üniversiteler arasına girdi
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) TARAFINDAN DÜZENLENEN “2023 ENGELSİZ ÜNİVERSİTELER ÖDÜLLERİ” TÖRENİNDE 16 ÖDÜL BİRDEN ALAN BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) TÜRKİYE’DE 4’ÜNCÜ OLURKEN “ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BAYRAK” SAYISINI DA 40’A YÜKSELTTİ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 lideriyle aile fotoğrafı çekildi
- Minibüs ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 ağır yaralı
- Dağdan düşen kaya parçalarının altında kalan çoban hayatını kaybetti
- 50 metre uzaklıktaki üst geçit yerine D-650 üzerinden karşıya geçmek isteyen şahıs kazada öldü
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzede kıtlık riski uluslararası sınıflandırmalara göre felaket düzeyine ulaşmıştır
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.