Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak, hijyenik olmayan yerlerde et çekmemeleri gerektiğini vurguladı.
Demirgil, bayram alışverişlerinin başlamasıyla birlikte tüm sektörlerde hareketlilik yaşanacağını söyledi. Ancak, hijyen konusunun da önemli olduğunu belirten Demirgil, "Kurban etlerini merdiven altı kasaplarda çektirmemek önemlidir. Odamıza kayıtlı esnaflarımız işlerini hijyenik şartlarda yapar. Sağlıklı et yemek için etleri esnaflarımızda çektirmeliyiz. Vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, temizlik kurallarına uyan kasap esnafını tercih etmeliyiz." şeklinde uyarılarda bulundu.
Ayrıca Demirgil, kalitesiz ve ucuz bıçakların kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, kurban keserken kaliteli bıçakların tercih edilmesi gerektiğini ve bıçakların bileme işleminin de güvenilir bıçakçı esnafına yaptırılması gerektiğini dile getirdi.
Demirgil ayrıca, Çin malı kalitesiz bıçaklardan uzak durulması gerektiğini ve yerel bıçak imalatçılarından alışveriş yapılmasının önemini vurguladı.
Başkan Demirgil, “Kurban Bayramı, esnafımıza can suyu olacak”
SİVAS ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI HAKAN DEMİRGİL, KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA VATANDAŞLARI UYARDI. DEMİRGİL, HİJYENİK OLMAYAN YERLERDE ET ÇEKİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.