İstanbul
29 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Seçer, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileri ile bir araya geldi

Başkan Seçer, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileri ile bir araya geldi
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI (EBRD) YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ. AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI TÜRKİYE BAŞKAN VEKİLLERİ MEHMET ÜVEZ VE ŞULE TOPÇU KILIÇ LİDERLİĞİNDEKİ HEYET İLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN SEÇER, DEPREM SONRASINDA BÖLGENİN İHTİYAÇLARINA DAİR KONULAR HAKKINDA GÖRÜŞTÜ. GÖRÜŞMEDE, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE EBRD İLE OLASI İŞBİRLİĞİ ALANLARI MASAYA YATIRILDI.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekilleri Mehmet Üvez ve Şule Topçu Kılıç liderliğindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi. Görüşme, deprem sonrası bölgenin ihtiyaçları ve işbirliği fırsatları hakkında odaklandı.

Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve EBRD arasındaki işbirliği olanakları ele alındı. Projeler arasında Atakent Anayurt Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke Atıksu Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi ve Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi bulunuyor.

Başkan Vahap Seçer, EBRD yetkililerinin Mersin'deki etkileriyle ilgili incelemelerde bulunduklarını ve kentin altyapı çalışmalarında finansman konusunda destek sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Ayrıca, daha önce EBRD hibesi ile gerçekleştirilen projelerin olduğunu belirterek işbirliklerinin devam ettiğini söyledi.

Su arıtma tesislerinin inşası için finansman desteği konusunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Seçer, EBRD ile yaptıkları 63.5 milyon avroluk kredi anlaşmasının kısa süre içinde tamamlanmasını umut ettiklerini ifade etti.

EBRD Başkan Vekili Şule Topçu Kılıç ise, deprem sonrası artan nüfus ve göç nedeniyle Mersin'in altyapı kapasitesi ihtiyacının arttığını belirterek, atık su, içme suyu ve ulaştırma alanlarında ciddi kapasite artışı gerektiğini söyledi. EBRD olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne nasıl destek olabileceklerini değerlendirdiklerini ve bir projeyi başlattıklarını açıkladı. Daha önceki işbirliklerinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kılıç, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve işbirliğini sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!