İstanbul
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Yalçından büyüme rakamı değerlendirmesi: “Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde büyüme sağlamaktadır

Başkan Yalçından büyüme rakamı değerlendirmesi: “Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde büyüme sağlamaktadır
KAYSERİ OSB BAŞKANI MEHMET YALÇIN, TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK) TARAFINDAN AÇIKLANAN 2023 YILI İLK ÇEYREK BÜYÜME RAKAMINI DEĞERLENDİRDİ. BAŞKAN YALÇIN, “KÜRESEL EKONOMİK SARSINTI, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER VE YAŞANAN SEÇİM SÜRECİNİN TÜM ETKİLERİNE KARŞIN TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 4 GİBİ BİR BÜYÜME ORANI YAKALAMIŞTIR. BU RAKAM TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE BÜYÜME SAĞLADIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR" DEDİ.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan 2023 yılının ilk çeyreğine ait büyüme verilerini ele aldı. Başkan Yalçın, "Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler ve karmaşık seçim atmosferine rağmen Türkiye ekonomisi, yüzde 4 büyüme oranını yakaladı. Bu rakam, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde büyümeyi sürdürdüğünü gösteriyor" dedi.

Başkan Yalçın, Türkiye'nin Gayrisafi Yurt İçi Hasılasının 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,0 arttığını belirterek, özellikle hizmet sektörünün aynı dönemde yüzde 12,4 büyüme kaydettiğine dikkat çekti. Başkan Yalçın, önceki büyüme tahminlerinin yüzde 3.7 civarında olduğunu hatırlatarak, "Türkiye ekonomisi, küresel ekonomideki kırılganlıklar, resesyon riski, Rusya-Ukrayna savaşı gibi büyük etkenlere rağmen gücünü ve istikrarını koruyor. Geçtiğimiz yılın çeyreklerine bakıldığında, Türkiye ekonomisi üst üste 11 çeyrek büyüme göstererek başarısını sürdürdü" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Küresel ekonomideki resesyonun Türkiye'yi de etkisi altına almaya başladığına dikkat çeken Başkan Yalçın, "Türkiye olarak büyüme hedeflerimize kararlılıkla ulaşmak ve resesyon riskini aşmak için yatırımlarımızı ve ihracatımızı artırmalıyız" dedi.

Başkan Yalçın, ayrıca, "Türkiye'nin ve şehrimizin ekonomik büyümesini artırmak ve zorluklarla başa çıkmak için sanayiciler olarak daha fazla çaba göstermeliyiz. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyümeyi sürdürmekten başka seçeneğimiz yok. Milletimizin 28 Mayıs'taki tercihi, istikrarı desteklediğini gösteriyor. Yeni hükümetten, ihracatı ve yatırımları daha fazla destekleyecek mekanizmaları hızlı bir şekilde oluşturmasını bekliyoruz. Atılacak her yeni adım, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayacaktır" ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!