İstanbul
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başörtüsüne hakaret edildiğini belirten muhabir şikayetçi sıfatıyla ifade verdi

Başörtüsüne hakaret edildiğini belirten muhabir şikayetçi sıfatıyla ifade verdi
Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)- BEŞİKTAŞ’TA röportaj yapmak istediği Aylin A. tarafından terslenerek başörtüsüne hakaret edildiğini iddia eden özel bir televizyon kanalının muhabiri Meryem Nas Mercan şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. Mercan duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, ”Başörtüsüne yapılan hakaretle mini eteğe, şorta yapılan hakaret de benim için aynıdır. Kimse kimsenin ne giydiğini, nerede gezdiğini, ne yediğini, ne içtiğini bu sözlerle hakaretlerle eleştiremez” dedi.

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, özel bir televizyon kanalının muhabiri Meryem Nas Mercan, Beşiktaş'ta röportaj yapmak istediği Aylin A. tarafından başörtüsüne hakaret edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Şikayetçi Mercan, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "Olay tarihinde kameraman arkadaşımla birlikte kış ortasında yaz meyvelerinin satışıyla ilgili program yapıyorduk. Sanık manavda meyve ve sebzelere bakıyordu. Göz göze geldik. Bunun üzerine yaklaşarak mikrofonu tutup 'Neler alıyorsunuz' diye sordum. O da bana 'Siz kim oluyor da çekim yapıyorsunuz' şeklinde ters bir yanıt verdi. Normal koşullarda çekim yapmak istemeyenler tepkisini 'Çekilmek istemiyorum' diyerek ifade ederler. Bu şekilde ters cevap verilince uzaklaştık. Daha sonra sanık kasaya yöneldi. Bana hitaben 'Başını aç da biraz oksijen gitsin. Sende oksijen eksikliği var' dedi. Bu sözü duydum ama o an anlamlandıramadım. Şaşkınlıkla kameraman arkadaşıma 'Ne dedi?' diye sordum. Kameraman arkadaşım da onun dediğini doğruladı. Ben de sanığa dönerek 'Başımı mı açmamı istiyorsunuz?' diye sordum. O da bana, 'Evet, her yerini' dedi. Sanığın bakışları da yadırgayıcıydı. Oldukça aşağılandığımı hissettim. Hatta bana 'Siz hala ABC öğrenememişsiniz. İnsan olamamışsınız' dedi."

Sanık Aylin A.'nın avukatı Başar Yaltı, müvekkilinin başörtüsü sözcüğünü kullanmadığını ve şikayetçinin iddialarını kabul etmediğini belirtti. Mahkeme, duruşmayı erteledi ve sonuçlanmayan dava Eylül ayında devam edecek.

Duruşma sonunda Meryem Nas Mercan, başörtüsüne yapılan hakaretle diğer giyim tercihlerine yapılan hakaretin aynı olduğunu vurgulayarak, kimse kimsenin ne giydiğini eleştiremeyeceğini ve bu tür hakaretleri kabul etmeyeceğini ifade etti. Olayın 11 Ocak 2023'te gerçekleştiği ve sanığa "Kişinin mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildiği bilgisine de yer verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!