İstanbul
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Batmanda artan sıcaklıklara karşı uzman uyarısı

Batmanda artan sıcaklıklara karşı uzman uyarısı
BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZM. DR. SEMİH CANPOLAT, DIŞARI ÇIKACAK VATANDAŞLARI AŞIRI SICAKLARA KARŞI UYARDI.

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, artan sıcak hava koşullarıyla ilgili vatandaşları uyararak, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava sıcaklıklarının her geçen gün yükseldiği bir dönemde, Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, vatandaşları aşırı sıcaklara karşı uyardı. Canpolat, özellikle gündüz saatlerinde, yaşlıların dışarı çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Kronik hastalıkları olan kişilerin sıcak havalardan daha fazla etkilenebileceğini vurgulayan Canpolat, aşırı sıcakların çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Terleme mekanizmasının vücut ısısını dengelemekte yetersiz kaldığı aşırı sıcaklarda, özellikle 65 yaş ve üzeri yaşlılar, küçük çocuklar, gebeler, obez kişiler, şeker hastaları ve kalp-damar hastalarının daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Canpolat, gün içindeki belirli saatlerin özellikle sıcak olduğunu ve bu saatlerde dışarı çıkmanın sağlığa zarar verebileceğini açıkladı. Bu saatlerin, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11-15 saatleri arasındaki zaman dilimi olduğunu ifade etti.

Ayrıca, sıcak havalarda tuz içeren gıdaların sık tüketilmesi, açık renkli, bol ve pamuklu giysilerin tercih edilmesi, geniş kenarlı şapkalar ve güneş gözlüklerinin kullanılması gibi önerilere de değinen Canpolat, bebeklerin, çocukların ve evcil hayvanların kapalı araçlarda bırakılmaması, kapalı alanların iyi bir şekilde havalandırılması gerektiğini söyledi.

Canpolat, sık sık duş almanın ve vücudu ıslatmanın da sıcak havalarda serinlemeye yardımcı olabileceğini belirtti. Ancak duş almanın mümkün olmadığı durumlarda eller, ayaklar, yüz ve ense gibi bölgelerin suyla ıslatılması ve silinmesinin de etkili bir yöntem olduğunu ekledi.

Klimanın önünde uzun süre kalmamanın önemine de değinen Canpolat, uzun süre klima önünde durmanın hipotermiye (aşırı soğuma) neden olabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klima kullanımının vücut ısısının dengesini bozabileceğini ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Semih Canpolat, vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmalarını ve gerektiğinde sağlık kuruluşlarına başvurmalarını önerdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!