İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bayburt Belediyesinin yeni istihdam projesine KUDAKAdan destek

Bayburt Belediyesinin yeni istihdam projesine KUDAKAdan destek
BAYBURT BELEDİYESİ İSTİHDAMA YÖNELİK BİR PROJESİNİ DAHA HAYATA GEÇİRİYOR. ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERİN YAPIMINI SÜRDÜREN BAYBURT BELEDİYESİ, YÖRESEL ÜRÜNLER VE TURŞU ÜRETİM FABRİKASI İLE ET İŞLEME ENTEGRE TESİSİ’NİN ARDINDAN İSTİHDAM ODAKLI BİR DİĞER PROJE OLAN YÖRESEL MARMELAT VE REÇEL ÜRETİM TESİSİ İÇİN KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) İLE SÖZLEŞME İMZALADI

Bayburt Belediyesi, istihdamı artırmayı hedefleyen yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Şehrin dönüşümünü sağlayan projeleri devam ettiren Bayburt Belediyesi, Yöresel Ürünler ve Turşu Üretim Fabrikası ile Et İşleme Entegre Tesisi'nin ardından istihdamı artırmaya yönelik bir diğer proje olan Yöresel Marmelat ve Reçel Üretim Tesisi için Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile anlaşma imzaladı.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve KUDAKA Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Murat Buğan'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Yöresel Marmelat ve Reçel Üretim Tesisi'nin tanıtımı yapıldı. Bu tesis, yörede yetişen Kaleardı eriği, kızılcık, alıç, kuşburnu gibi yabani meyvelerin işlenmesine imkan tanıyacak.

Proje kapsamında, geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel reçel ve marmelatların hijyenik bir ortamda fabrikasyon üretimine geçilerek, tarımsal üretimde kooperatifçiliği ve markalaşmayı desteklemeyi amaçlıyor. Bu projeyle Bayburt'ta tarımsal ürün çeşitliliği artırılacak ve aynı zamanda 8 kişilik yeni istihdam yaratılacak.

Başkan Pekmezci, projeyi şu sözlerle değerlendirdi: "İstihdama yönelik bir başka projemizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yöresel Marmelat ve Reçel Üretim Tesisimizin maliyeti yaklaşık 5 Milyon TL ve proje kapsamında 8 personel istihdam edeceğiz. 400 metrekare kapalı alana sahip tam teşekküllü reçel ve marmelat üretim tesisimizde günlük 500 kilo ürün işleyerek; Bayburt Kaleardı eriği, kuşburnu ve diğer yabani meyvelerden reçel ve marmelat üretimi yapılacak. Projeyle hem şehrimizdeki tarımsal üretim çeşitliliği artacak, hem de vatandaşlarımıza istihdam sağlamış olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi Bayburt için büyük hayallerimiz var ve bu hayallerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bayburt'umuza tekrar hayırlı olsun."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!