İstanbul
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bayraklı Belediyesi ‘Yeşil Gelecek için harekete geçti

Bayraklı Belediyesi ‘Yeşil Gelecek için harekete geçti
BAYRAKLI BELEDİYESİ, AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ “YEŞİL GELECEK İÇİN ŞEHİR EŞLEŞTİRME” PROGRAMINA KABUL EDİLDİ. PROJE; PORTEKİZ’İN PORTİMAO BELEDİYESİ, ISMAT ÜNİVERSİTESİ VE İZMİR’DEN DE EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLECEK. BU KAPSAMDA BELEDİYELER KARDEŞ OLACAK, YEŞİL GELECEK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DOĞA VE ÇEVRE TEMALI PROJELER ÜRETİLECEK.

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme" programına katılma hakkını kazandı. Bu özel proje, Portekiz'in Portimao Belediyesi, Ismat Üniversitesi ve İzmir'den Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği içinde yürütülecek. Bu işbirliği kapsamında belediyeler arasında bir kardeşlik oluşturulacak ve yeşil bir gelecek, sürdürülebilirlik, doğa ve çevre konularında projeler geliştirilecek.

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu projenin kabul edilmesiyle ilçenin geleceği için adımlar atmış bulunuyor. Bayraklı Belediyesi, Portekiz'den Portimao Belediyesi, Portekiz-İsmat Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği yapacak. "Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim" adlı proje çerçevesinde belediyeler arasında bir kardeşlik oluşturulacak ve doğa, çevre, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma planları gibi konularda ortak projeler üretilmeye başlanacak. Bu projenin süresi 12 ay olacak ve tamamı AB tarafından finanse edilecek. Ayrıca, Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi'nden 100 öğrenci ve aileleri de projeye destek verecek.

Bayraklı Belediyesi, yeşil mutabakat, iklim uyum planı ve iklim çalışmalarında projeyi izleme ve değerlendirme görevini üstlenecek. Ayrıca, lojistik desteği sağlama, eğitim seminerleri düzenleme gibi konularda da projeye katkıda bulunacak. Proje, iki ülke arasında diyalogların artırılmasını ve küresel ısınma ile iklim krizi gibi konularda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu önemli proje, önümüzdeki aylarda uygulanmaya başlayacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, projeye dahil olmanın ilçelerinin geleceğini düşünerek hareket ettiklerini ve daha yeşil bir ilçe bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Aynı zamanda bu projenin, iki ülke arasındaki diyalogları artırmayı ve daha yaşanabilir bir dünya için ortak projeler geliştirmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!