Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde il genelinde gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Kasaplar, tatlıcılar ve unlu mamul satışı yapan iş yerlerinde hijyen ve gıda güvenliği denetimleri gerçekleştiren ekipler, halk sağlığını korumak için sürekli denetimlerini sürdürüyor.
Müdürlüğün gerçekleştirdiği denetimler, kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik koşullarda yapılmasını, şekerleme ve unlu mamullerin ise mevzuata uygun üretilip piyasaya arz edilmesini amaçlıyor. Bu denetimler, vatandaşların Kurban Bayramı boyunca sağlıklı ve hijyenik etler tüketmelerini sağlama amacı taşıyor.
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, halk sağlığının en önemli öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı öncesinde denetimlerin yoğunlaştığını ve bu denetimlerin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Yıldız, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi için gerekli önlemleri almalarını önerdi. Ayrıca, gıda hijyeni ile ilgili şikayetlerin Alo Gıda 174 hattına bildirilmesini ve bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibinin 24 saat hizmet verdiğini de belirtti.
Bayram öncesi gıda denetimleri devam ediyor
SİVAS İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, KURBAN BAYRAMI'NIN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE İL GENELİNDE GIDA DENETİMLERİNİ ARTIRDI.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Mısırlı Bakan Ahmed: İki ülkenin ticaret hacmini 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz
- Atatürk Baraj Göleti kıyısında 3 bin yıllık kaya yerleşkesi tespit edildi
- Şırnakta yaralı şahin tedavi altına alındı
- Gercüşte uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu
- Şırnakta kınalı keklikler doğal yaşam alanlarına bırakıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.