İstanbul
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Berzeg’e ulaşılması için mahallenin su ve sulama depoları boşaltıldı; sonuç alınamadı

Berzeg’e ulaşılması için mahallenin su ve sulama depoları boşaltıldı; sonuç alınamadı
Fuat KARS- Hatice DAĞLI/GÖNEN (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 17 Haziran günü Tina isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Dünya Bankası’ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmaları 90 gündür sürüyor. Umutların tükendiği anlarda 74 gün sonra Tina’nın geri dönmesiyle tekrar hız verilen arama çalışmalarında, Tina’nın bulunduğu günün öncesi ve sonrasında, köyden geçen 30 aracın plakasını belirleyen güvenlik görevlileri sorguladıkları sürücülerden sonuç alamadı. Köyün içme suyunu karşılayan 2 depo ile sulamada kullanılan 1 depoyu boşaltan ekipler, Berzeg’e ait herhangi bir ize rastlamadı.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 90 gündür kayıp olan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'in (83) hikayesi hala sır dolu. Berzeg, tatil için gittiği yazlık evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Kayıp olayının ardından başlayan arama çalışmalarında umutlar tükenmişken, Berzeg'in Doberman cinsi köpeği Tina'nın 74 gün sonra geri dönmesiyle arama çalışmaları tekrar hız kazandı.

Korhan Berzeg, ABD'deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak görev yaptıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada'daki evinde yaşamaya başlamıştı. Mayıs ayında eşi Angela Berzeg ile birlikte Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evlerine geldi. Ancak 17 Haziran'da tüm kimlik ve banka kartlarını bırakıp Doberman cinsi köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu.

Berzeg'in kaybolmasının ardından bölgede AFAD, Jandarma Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve gönüllü arama ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Ancak bu çalışmalardan sonuç alınamadı.

Olay günü ve öncesinde Armutlu Mahallesi'nden geçen araçların plakalarını belirleyen jandarma ekipleri, 40 araç sürücüsünü sorguladı, ancak hiçbir ipucu bulunamadı. Berzeg'in evlerinde bilgisayarları incelenirken, 20 kişinin de şüpheli olarak ifadesi alındı.

Umutsuzluğun başladığı anlarda Tina'nın geri dönmesiyle arama çalışmaları yeniden hız kazandı. Ancak bu kez de Tina'nın bulunduğu günün öncesi ve sonrasında köyden geçen 30 aracın plakasını belirleyen güvenlik görevlileri, sorguladıkları sürücülerden sonuç alamadılar.

Berzeg'in köpeği Tina'nın bulunmasının ardından arama çalışmaları 120 kişi ile yeniden başlatıldı. Ancak tüm bu çabalara rağmen Korhan Berzeg hala kayıp durumda. İncelenen güvenlik kameraları, metafizikle uğraşan kişilerin verdiği noktalar ve daha birçok yöntemle yapılan aramalara rağmen Berzeg'in izine rastlanamıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!